Autók » Chevrolet Korea » Lacetti (2004-2009)

Lacetti 1.4 WTCC HB

Szerelem volt első látásra, és ez a mai napig tart!

Lassan 2 éve, hogy beleszerettem a drágámba! (Lacetti 1.4 Elite WTCC HB)
Újonnan vettük, hosszas olvasgatás és utánajárás után végül kigurultam vele a szalanból. Idáig 19.000km van benne, vezettem már itthon és külföldön is, mindenféle terepviszonyon: városban, autópályán, fagyban, hóban, ködben, sárban, dimben-dombon.

Sokat olvasok róla utólag is persze elsőként a "szakértők" irományai akadnak utamba. Nem minősítem ezeket, mert ahhoz, hogy egy autót megismerj, nem elég néhány száz kilómétert vezetni, ahogy ők teszik. Persze azok, akik ezzel foglalkoznak több autóban ültek és fognak ülni mint én, de talán pont ezért sem tükrözi a valóságot az írásuk. Kipróbálnak luxusaútókat, többszáz lóerővel és 'utána' visszaülnek egy népautóba, senki ne várja el, hogy áradozzanak róla.

A következőkben megpróbálom tömören, tagoltan és lényegretörően megfogalmazni a véleményem róla. Nehéz lesz keveset írni, de igyekszem hasznosan kitölteni a fehér mezőt annak, aki végigolvassa:)

Előnyök:

- Az ár-érték arány, magasan a legjobb!
- Csodaszép az autó és a WTCC modell a szoknyákkal még szebbé teszi!
- Jó úttarttás, feszes futómű, élmény vezetni!
- Teljesítmény: Igenis jól megy, gyors és dinamikus az autó! Persze amikor egy 2.5 literes dízel autó kerül melléd, majd hamarjában eléd nem így gondolod legyen az BMW, Merci, Audi, vagy bármi, amiben ekkora motor van, ezt az autót nem arra találtá ki, hogy a luxusautókkal versenyezzen!
Hasonló kaliberű 1.4-es, de sok 1.6-os autóval lazán "elbánik".
Ha nem akarom nem megy el mellettem egy hasonló kaliberű autó sem.
- Akinek ez mégsem elég, annak Chip tuning + sport szűrő. Nem egy óriási kiadás, de megéri, mert gyakorlatilag mintha egyel nagyobb motor lenne benne, mint ami... (személyes tapasztalat, először Chip, fogyasztásom drasztikusan csökkent és valamivel nagyobb lett a teljesítmény, illetve később egy sport (betét) szűrő. (Maszkkal az arcodon te sem tudsz úgy futni, mintha levennéd). Aki nem érti keressen utána, hogy mire gondolok!
- Nem nagy a csomagtartó, de pont ezért is választottam az autót.
Nem kicsi, bőven elférnek benne a bőröndök, de nem is óriási, pakolható, nekem pont megfelelő a mérete.
- Törésteszten kiváló eredményt ért el, szerencsére élesben még nem próbáltam, de érezni és látni is, hogy van benne anyag.
- Belül tágas, legyen az elől, vagy hátul, tényleg pazar a helykínálat!
- A belső tér nem ultramodern, kicsit talán konzervatívabb, de nincs túlcsicsázva, úgy jó, ahogy van!
- A kormány fogása kényelmes, nem hullahopp karika, könnyen kezelhető az autó.
- Baromi sok kis praktikus tárolórekesz van benne, izlésesen elhelyezve, nagyon ötletes!
- Az ülések kényelmesek, hosszú távon sem macskásodik el az ember.
- Csenedes, 160-nál sem zajong, nagyon szépen és egyenletesen jár a motorja. Érezni, hogy nem kűzd, nem zörög benne semmi, nagyon egyben van!

Hátrányok:

- Valóban sokat eszik. Ez tény. Először amikor mértem (vegyes, egy személlyel) 11 literre bőven kijött (lefelé kerekítve). Megoldás: Chip tuning. Ezután átlag 7-8 literre lement.
- Kicsi kerekek/felni. Egy ilyen karakterű (WTCC) autóra bőven ráfért volna egy 16"-17" méret.
- A váltó óriási távot jár be, ami engem nem zavar, mert pontos és kényelmesen kezelhető, de a sportos váltást el lehet felejteni!
- Párásodik. Nagyon! Kell a levegő bőven az ablakra, ha ki akarok látni rajta szutykos időben.
- Egy digitális benzinmérő elfért volna benne, ezt nagyon hiányolom!
- A gumik nagyon kipörögnek gyorsításnál mindegy, hogy eső, hó vagy csont száraz talaj, ez néha zavaró nekem.
- Őszintén szólva, más nem jut eszembe!

összegezve:

Igenis jó az autó!!!
Én még komoly hibát (sőt, semmilyen hibát) nem tapasztaltam még a 2 év alatt (kopp-kopp). EGR szelep, Chek lámpa és társaik, sok hozzá nem értő bután néz, amikor ezeket olvassa és talán emiatt megy el a kedvük ettől az autótól. Személy szerint még egyik jelenséggel sem találkoztam, nem is akarok, de ezek típushibák, Lacetti berkeken belül jól ismert a probléma, amik garanciában gond nélkül orvosolhatók.
A Chiptuning és sport szűrő sokat dobott a teljesítményén, érdemes elvinni egy MEGFELELŐ szakemberhez, aki megcsinálja a motor-optimalizálást. /Garancia nem vész el!!!/
Aki vacillál, annak mindenképpen ajánlom, csupán azon érdemes elgondolkodni, hogy újonnan, vagy használtan, mert sajnos (és őszintén szólva nem értem miért) de az értéke rohamosan csökken - jobban mint más típusoknál, ahogy kigurulok vele a szalonból.

Akinek bármi kérdése lenne, írjon bátran nekem a dan88@freemail.hu címre, hátha tudok segíteni;)

SZERETEM! Újra megvenném!

- SEMMI!!!

Majosháza

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Megbízhatóság (10) Vezetett km 19000
Előző autója? Szamara Következő autója? Nem gondolkozok rajta!
Verdikt (9.0/10)

Chevrolet Korea Lacetti 2004 (2004 - 2007)