Racionális választás
Egy éve, hogy megvettük, ideje írni róla. Előzményekhez tartozik, hogy egy 7 éves Alfa 146-ost cseréltünk le a Lacettire. Végül is azt kell mondjam, nem bántuk meg.
Legfőbb ok, amiért mellette döntöttünk az az ára és a várhatóan alacsony fenntartási költségek voltak. Természetesen a viszonylag magas felszereltség, helykínálat szerepet játszott a kiválasztásban (2 gyerek, 4 és 1 év).
Alapvetően meg vagyunk elégedve az autóval. Kényelmes, megbízható, kellemes a világos beltér, az anyagok minősége. A teljesítmény nehéz kérdés: maradjunk annyiban, hogy nem tudom reálisan megítélni... végül is 1.4-esnek ok, bár nem mondanám rá, hogy érezni a 9x lóerőt. Igazából probléma nem volt eddig vele, a kisebb negatívumok a következők:
- hangos kormányszervó, még rádió mellett is zavaró tud lenni
- karcosodó első ablakok
- futómű és kormányzás bizonytalansága (bár lehet, hogy elfogultság), de sok esetben nem érezni az autó alatt az utat.. mondjuk legalább kényelmes, csak néha furcsán pattog. A kormányt a gödrök nagyon meg tudják vezetni, ilyenkor néha mintha a szervó is rásegítene (?????)
- váltó kicsit nehéz, kicsit karcos. Az Alfáét sokat szidják, szerintem ez sem sokkal jobb.
- NAGYON szubjektív, de nem tetszik a motorhang. Szerencsére a szigetelése egész jó.
- csomagtartó kicsi (100l-el kisebb az Alfánál). Főleg mikor a gyerekek szánkóját próbálom belegyömöszölni.
De alapvetően ez mind nem sokat számít. Az adott célnak (80% város) tökéletesen megfelel. Fenntartási költsög kicsi, meghibásodás egyenlöre nincs.
Azért még Alfám is lesz :)
- egyenlőre semmi
Inter Autó Vác
Eddig egy márkaszervízben voltam vele a 15ezres kötelezőn, negatív tapasztalat nélkül. 9, csak hogy el ne bízzák magukat
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | 146 1.6 TS | Következő autója? | ez marad városinak, de szeretnék mellé egy Alfát, mind1 milyet |
Verdikt | (7.6/10) |