Nekem nagyon bejött
Még csak az els? tapasztalataimat tudom leírni. A kocsi rendkívül kényelmes, igen nagy bels? tere és csomagtartója van. Jól, kényelmesen vezethet? autó. Csöndes járású, nem zörög semmi, a motorja is halkan duruzsol, kellemes az utazás benne. A tesztekben a váltót és a motort szokták kritizálni, nos a váltó valóban egy kicsit hosszabb utat jár be a szokásosnál, de ezt könnyen meglehet szokni. Különben pontosan és simán veszi a sebességeket. Nem értek egyet a pocskondiázó tesztekkel. A motorja pont olyan mint egy egyhatosnak kell lennie egy ekkora sulyú kaszniban. Már alacsony fordulatszámon is szépen viszi az autót, nem kell pörgetni a motort, érezni benne az er?t. Ha jobban kipörgetjük a motort akkor aztán igazán jól húz a kocsi. Nem sportos autó, ez egy kényelmes családi kocsi! Eddig 9 litert fogyasztott városban, igaz még csak a másodig tankolásnál tartok.
Már 1100 kilómétert mentem az autóval és vettem rá téli gumikat Barum poláris2-t. A gumicsere érezhet? változást hozott a kocsi úttartásában. Csöndesebb lett az autó, nagyon kevés zaj sz?rödik be a kerekek fel?, a kocsi futása is lágyabb lett, jobb a tapadás is. Úgy látszik a koreai gumik nem a legjobb mín?ségüek, szerintem túl kemények a gumik. Ha nem sajnálnám kidobni az új nyári gumikat azt is lecserélném. A kocsival továbbra is meg vagyok elégedve már kicsit fürgébb lett és a fogyasztása is 1 literrel lejebb ment.
Tavasz van, újra a nyári gumikkal járok. Téli körülmények között jól vizsgázott az autó. Indulás, fűtés, úttartás stb tekintetében is mindenben megfelelő volt. Továbbra is nagyon kedvelem az autót, igazán nem tudok semmi rosszat mondani róla, Most 9 e. km mentem vele.
Visszajöttem a nyaralásból, már 16000 van a kocsiban, folytatom az itélkezést! A nyáron kb. 3000 km-et autóztam a lacsi sedannal. Nagyon megvagyok elégedve vele mindenféle útviszonyok között megállta a helyét hegyi útak autópálya stb. fogyasztása 8-9 liter attól függően. Ami feltünő volt, hogy az állítható deréktámasz igen hasznos a kocsi ülésében. 8-9 órás autózás után sem fájt a derekam teljesen kényelmes volt az utazás. Nekem nagyon konfortos volt az autó, vezetése is nagyon kellemes, minden kezelőszerve könnyen jár. Csak dicsérni tudom.
Egy kis tapasztalat:
Májusban a sok útfelbontás miatt - ez már katasztrófa ami Bp.-en van - sokat kellet araszolnom, ennek hatására néha elkezdett rángatni a motor. Szervizben azt mondták nem nyúlnak a motorhoz mert nem találtak semmi hibát, valószinüleg kokszosodásról van szó. Járassam meg a kocsit hosszabb úton, városban pedig nagyobb fordulatszámnál kapcsoljak úgy 3000-4000 között váltsak föl. Igazuk lett mert mire hazaértem a nyaralásból újra a régi a lacsi. Szépen finom jár az autó a rángatás megszünt.
Az autó továbbra is nagyon jó! Most azoknak szeretnék tanácsot adni akik ilyen autó vásárlásán gondolkoznak. Szerintem teljesítményben és felszereltségben versenyképes bármelyik kategóriatársával. Amivel több az a belső helykínálat, főleg a hátsó üléseket illetően több helyet kínál utasainak mint kategóriatársai. Valamint az ára! Ami egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hogy hasonló felszereltségü és teljesítményű autók akár egy milkóval is többe kerülhetnek. Fogyasztása nem több mint a többi hasonló kaliberű autónak! De ugyanakkor megbízhatóbb.
Összegezve bátran ajánlhatom megvételre azoknak akik egy kényelmes megbízható családi autót szeretnének vásárolni.
- Semmi
Chevrolet Duna