Autók » Chevrolet Korea » Lacetti (2004-2009)

Lacetti 1,4 16V (WTCC)

Külsőre hopp, teljesítményre kopp

Az autót 2008 áprilisában vettük. Azóta 8000km-t tettünk bele... a többes szám azért van mert a családból ketten is használjuk az autót sajnos, ugyanis az enyémet rommá törték! :( Nem első autó, volt már több Lacettink is, és 1.4esünk is. Szerintem az 1.6 os Lacetti ezerszer jobban ment, és nem is evett literekkel többet, szóval inkább 1.6 mint 1.4! Összehasonlíthatnám 1.4 Twinport Astránkkal is, de feleslegesnek érzem... 2 külön kategóriába sorolnám, van amiben a Lacsi volt a jobb, és volt amiben az Astra - például a Lacetti kényelmesebb és már alapból jobban felszerelt (pedig az Astra sem alap autó volt), de viszont egy tohonya dög... Astrán kemény volt az ülés hosszú távon, de viszont oda mertem vele állni az autók mellé...
Na ennyit az összehasonlításról

Ez az autó 5 hónapos most, 8000km-rel, még később is szeretnék róla tapasztalatokat írni, kb ha már benne lesz 15.000
Sok véleményt olvastam róla különböző lapokban, az interneten, köztük itt a népítéletben is! Tapasztalatom az, hogy mindenki mást ír az autójáról, van akinek jól megy a gép, van akinek kevésbé, és van akinek sokat fogyaszt, mások viszont dícsérik a fogyasztását! A mi példányunk sokat is eszik, de cserébe nem megy ... később hátha megjön az erő (én várom sok szeretettel :D) Több helyen írtak a pillanatnyi megtorpanásról, ezt már én is tapasztaltam többször is, kettesben, vagy hármasban kigyorsításoknál! Elég zavaró dolog számomra, de állítólag a szelepek tehetnek róla, ugyanis az alacsony fordulatszámtól elkormolódnak, az megint más h 2500 alá ritkán esik a fordulat, még városban is 3. ban 60al, és már tiltott is a gép nem egyszer - na az egy jó pont neki! :D
Kb úgy megy mint a 70 lovas Diesel Corsa, de nem is gyorsulgatásra vettük az autót!

Külsőre komolyan mondom tetszik az autó! Mivel WTCC utánzat, ezért már alapból úgy gurult ki hogy van is rajta valami! Ez a felni viszont nem hozzá való. Tavasszal kap 16os felnit és lehet kicsit majd ültetve is lesz! A futóműre sok panaszom nincs, célnak megfelel, csak ezekkel a gumikkal nem merek bemenni egy gyorsabb kanyarba!

A váltó ... arról inkább ne is beszéljünk. Nehezen akar bemenni a helyére, és erősebb gázadásnál centiket mozog! Ezt nem vártam volna tőle. Először azt hittem, ez csak egy egyszerű hiba, aztán mondták hogy több autó is csinálja ezt!

Már most bánom hogy nem a 2.0es Dieselt vettük meg, arról még rosszat nem hallottam!
-még jelentkezem-

- Eddig semmi ...

Chevrolet Vác

Fenntartási költség (3) Évjárat 2008
Előző autója? Astra 1.4 Twinport Következő autója? az még kérdéses... most a Dízel Lacsi tetszik ...
Verdikt (5.2/10)

Chevrolet Korea Lacetti 2004 (2004 - 2007)