Autók » Chevrolet Korea » Lacetti (2004-2009)

Lacetti 1.6 SX 5 ajtós

Korea remekül megtanulta a leckét.

A Chevy felé terelt nem kis részben a Nagy autóvásárlási tanácsadó IV. része, illetve hogy a Hahu-n az általam előre beállított feltételek találatai között sok Lacetti szerepelt.
A végső lökést ismerősök adták, akiket elég jól kifaggattam a típushibákról, véleményükről, stb.

Az előtte lévő F Astrámtól búcsúzás után 1 hónappal meg is lett a kiszemelt. Tűrhető, reálisnak mondható kilométerfutással a korához viszonyítva, szervizkönyv, törzskönyv, külsőleg - belsőleg, illetve alánézve egész patent állapot. Igaz, sosem a legelejét néztem az eladó példányoknak, olcsó húsnak híg a leve alapján, mindig a megbízhatóságra törekedem, még ha többe is kerül.

Formaterve szerintem gusztusos, azért Giugiaro nem véletlenül van elismerve. Az elejében a régi Swiftet vélem felfedezni valamiért, a hátulja nagyon bejön.

A motor: mint egy átlagos 100 LE környéki 1.6-os, se több, se kevesebb. Nem alázok BMW-ket és sosem fogok 200-zal pályázni vele, de nem is erre vettem. Viszont lehet dinamikusan, (sárga csekket alig kockáztatva!) menni vele városban. Nem bánja, ha pörgetik, mint a 16 szelepesek általában. Olajat szerencsére nem fogyaszt, pedig az Opel eredetű Ecotec-ek hajlamosak rá. Én jól kifogtam vele.

A váltó: az egyik negatívuma. Mintha kondérban kotorásznék egy baszott nagy fakanállal. Szerencsére az Astrában már megszoktam (megtanultam). :)

A futómű: meglepően jó! Nem rázza szét az embert és a pesti utakat is jól tolerálja.

Fogyasztás: Főleg elővárosban használom, viszonylag dinamikusan (ami nem egyenlő az állat padlózgatásokkal) nekem 8.5-9 literre jön ki kb. Érdekes jelenség, hogy nagyon kímélve (max. 2000 környéki váltással) se tudom 1 liternél többel csökkenteni.
Csak városban biztos beverné a 10 litert, vagy többet is, viszont országúton 90-100 között mértem már 7,4 l-t is. Ha azt vesszük, hogy az 1.4 Astra is evett 8.5-et a pörgetési kényszer miatt, nem vészes.

Méretek:Hátul bitang nagy a lábtér, cserébe a csomagtartó elég kicsi. Többen megjegyezték, hogy a plüss(szerű) ülések milyen kényelmesek. Kell gépészkedni először a helyes üléspozíció beállításával a sofőrnek, de utána hosszabb utakon is kényelmes lesz, ha megvan. A középső kartámasz-könyöklő egy álom.

Ár-érték arányban az egyik legjobb: klíma, minden ablak elektromos, elektromos tükrök (fűtéssel), multi kormány, rengeteg hasznos pakolóval. A kedvencem a középső italtartó, ami a 2 decis energiaitalos doboztól a 0,5-1-1,5 l-es flakonig mindent megtart, a felborulás veszélye nélkül.

Tényleg nem egy elromlós fajta, kopó alkatrészeken kívül semmi baja nem volt és nincsen (a gyújtókábelt én kopó alkatrészként kezelem).
Az alkatrész árai kb. az Opel +10% kb. Két kozmetikázást fog kapni a közeljövőben, a hátsó fólia sajnos felhólyagzott, illetve a kormányt újra kell bőröztetni, nagy valószínűséggel gyűrűben vezették elég sokat.
Olajat rendszeresen 10.000 km-enként kap és jó minőségűt. Szeretem az autóimat patent állapotban tartani, bármikor belevágnék egy több ezres túrának is, bármilyen előzetes felkészülés nélkül is.

- -gyújtókábel - -klíma panel

Suzuki Tafák

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Előző autója? Astra F 1.4 Következő autója? Mazda 3 vagy Suzuki Swift Sport
Verdikt (8.4/10)

Chevrolet Korea Lacetti 2004 (2004 - 2007)