Autók » Chevrolet Korea » Lacetti (2004-2009)

Lacetti 1,6 elite

Jó kis masina

Eljött az ideje hogy oly sok használt járgány után valami 0 kilométeresbe üljek át,életemben először.Jó néhány szalonban jártam,sok autót kipróbáltam.Mindenképp 5 ajtós,családi méretűt kerestem.A Chevroletnél nagyon készségesek voltak,és főleg alkuképesek.A próbakör pedig eldöntötte,Lacetti 1,6 lesz.Megalkuvóan az Elite felszereltségnél maradtam,alkudozva kaptam még riasztót,alufelnit,kis táskát mindenféle kiegészítőkkel....
Nyáron vittem vissza hogy szerintem a klíma gyenge.Bizony a gáznak csak a fele volt benne....feltöltötték.Egyébként az égvilágon semmi baja sosem volt.Mostmár az ereje is megjött,nagyon tud menni ha odalépek néki :).Ebben segít a direktszűrő is amit 2500 km-nél beletettem+olajat cseréltem.Igazából minden olcsó hozzá,hiszen nem a legújabb technika lapul benne és a régebbi típusok némely cucca jó hozzá-nem mintha kellene,de gondolok a jövőre.Nagyon prímán összerakott autó,kényelmes,jó futóművel,agilis motorral,amit pörgetni kell,de akkor nagyon megindul.A váltó az egyetlen kényes pontja az autónak,jobbat érdemelne.Néhány "ellenfelet" már megleptem vele az utakon (Leon,Golf,stb.) persze a japánokat kerülöm :).Szerintem ebben a kategóriában a legjobb vétel.Kifejezetten meg vagyok vele elégedve.
2007.04.14.
Megvolt az első kötelező szervíz.Ennek örömére visszaraktam a gyári légszűrőházat,hátha a direktszűrő nem tetszik nekik.Hát nagyon csendes lett a motor +érezhetően csökkent a dinamika.Ugyhogy visszaállítom a direktes állapotot.
Egyébként semmi hibakód,semmi hibája nincs az autónak,csak olajat cseréltek...
A klíma szerintem gyenge.A kényelme az nagyon ott van.Nagyon megszerettem ez alatt az 1 év alatt.Abszolút családbarát,a helykínálat elöl-hátul pazar,csak a csomagtartó kicsi.De ezt mindíg megoldottam az ülések előredöntésével,úgyhogy egész nagy bútordarabokat is elhordtam már vele :) A váltó továbbra is gyenge pont,bár én megszoktam,most már könnyebben is jár.
Mértem már 6,9-es fogyasztást is vegyesben.Egyenlőre ennyi,majd 1 év múlva folyt.köv.
2008.05.06.
Semmi sem történt ujabb egy év elteltével...még egy izzó sem égett ki.Továbbra is teljesen elégedett vagyok az autóval.Az EGR-szelepet mindenképpen zárja le az aki ilyen autót vesz.Én több mint egy éve lezártam,mert elkezdett rángatni az autó,azóta tökéletes.Több márkatárs is így cselekedett,és nem bánta meg.Most voltam zöldkártyán és bőven hozta az EU4 szintet.Itt-ott zörög a kárpit,de nem zavaróan és tényleg csak én veszem észre.Hát ennyi,ha ilyen marad még sokáig megtartom.

- semmi

Tatabánya

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20600
Előző autója? Astra F 1,4 SE Következő autója? valami koreai
Verdikt (7.1/10)

Chevrolet Korea Lacetti 2004 (2004 - 2007)