Ideális megbízható családi verda...
2005 júniusában hoztam az autót.Bemutató autó volt metálkék színű 0km-es elég sok extrával 300 000ft kedvezménnyel.1.6-os sx 5 ajtós.Már a totalcar tesztet nézve
megtetszett az autó akkor döntöttem el hogy 1200-as ladám
utódja ő lesz.Hát amit mondhatok róla:
-Kényelmes,eddig nagyon megbízható,csendes(túlságosan is)de ezt egy REMUS hátsódobbal és az egyik első dob kivételével ellensúlyoztam.Fogyasztása.Az első tankot egy pillanat alatt kiitta a kicsike de kb 1000km után lathatóan kezd megnyugodni.Mondjuk nem hagyom ellustulni sem így vegyes használattal kb 8-8.5 literre taksálom a fogyasztást
de hivatalosan még nem mértem.A fútómű tökéletes merev,feszes inkábba sportos fele húz.140-150-es tempóval haladva sem problémás az uttartás és kb ez a szélzajhatár is.
A váltó nem kapkodó idegbetegeknek való kicsit "lassú"-nak mondható de a fokozatokat jól veszi és azt hiszem ez a lényeg.A hátsókeréktől kb 40km sebességig némi súrlódás hallható(mintha a betét nem engedné el a tárcsát teljesen)de utánna megszűnik.Majd 1éves szervízkor megnézetem.Összességében nekem eddig tetszik a lacsi bitzos hogy nem a leges legjobb választás,de ár,érték arányos
kategóriájának megfelelő darabja.Inkábbajánlani tudom ,minthogy lebeszéljek róla bárkit is.
2.értékelés
Nos az autó hamarosan 4éves lesz,igaz nem használom agyon
de azért megyek vele annyit hogy bátran kijelentsem semmi
gondom vele.A hátsó kéknél a visszahúzó rugót az első 1éves
szervíz alkalmával kicserélték,azóta nincs vele probléma.
Sokak írnak itt különféle problémákról amiket meglepődve olvasok
mert ezek egyike sem jelentkezett eddig nálam.Az autó tökéletesen üzemel jelenleg 10 000 km van benne,fogyasztást
nem méregetem de abszolút normálisra taksálom hiszen azért
nefeledjük a motor 1.6-os és az injektoros autók azért jobban
szeretik ha megvan a kellő fordulatszám.Ha most eme nehéz időszakban vnnék autót azt hiszem szintén a lacetti mellett
döntenék.Tudom nem annyira elismert ,értékálló mint egy-két
vetélytárs, de eddig azt mondom van olyan megfelelő mint ők
legalábbis nekem.Szeretem jó vele utazni akár rövid (bár arra keveset használom) akár hosszabb távon.Még mindig határozottan azt mondom a most vásárlás előtt állóknak,hogy
szerintem ez az autó megéri az árát,bátran ajánlom.
2009.03.04.
- Még semmi....remélem így is marad.
Chevrolet Sántics Pécs
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |