Autók » Chevrolet Korea » Lacetti (2004-2009)

Lacetti 1.6 SW Elite

Golfosok, astársok lenézik, én csak bölcsen mosolygok..

Újonnan vettem a Kicsikét 3 hónapja, azóta jól összemelegedtünk. Tágas, kényelmes, és igényes belter? kombit ismertem meg benne, gazdag felszereltséggel. Szerintem az egyik legszebb kombi küls?re is a hazai kínálatban. Az 1.6-os 16 szelepes motor megszokást igényel, nem árt pörgetni a tempós haladáshoz, de igazán nem mondható lomhának mint ahogy azt pár helyen olvastam. A fogyasztása viszont lehetne szerényebb is kicsit, nálam bekapcsolt légkondival városban zokszó nélkül becsókolta a 9,5 litert. Autópályán valamelyest visszavesz, ott 7 literrel is beéri 120-as tempót tartva. A váltó az autó számomra leginkább csalódást kelt? része. Akadozik, keménykedik, néha szinte kézzel-lábbal tiltakozik a gyorsabb váltások ellen, szóval finoman szólva is gonosz. A futóm? közepes, olyan igazi kombis. Az útfekvés jó, ám hirtelen kormánymozdulatokra belengeti a csinos fenekét, ringatózik mint egy hajó. Szóval nem egy sportkocsi, inkább kényelmes utazókombi, de annak kit?n?. Megmondom ?szintén én már a váltóját is megszoktam, pedig el?ször félelmetes volt. Legnagyobb üt?kártyái: ár-érték arány, térkínálat, kényelem, megbízhatóság. Hátrányai: viszonylag nagy fogyasztás, akadozó váltó, alacsony presztizs. (már akinek ez számít) Én végülis hamar megszerettem, és összességében elégedett vagyok vele. Nem cserélném le másra. Túl az 5 ezredik km-en, némileg mérsékl?dött a fogyasztása, és kezd pallérozódni a motor hangja is. Túl vagyunk eggyütt a 30 ezrediken is és még mindig imádom. :)

- Egy izzó kiégett. A dicső német csúcstermék (blajupunkt rádijó) viszont folyamatosan bohóckodik, úgyhogy ki fogom dobni a kukába és veszek valami jó kis dzsívíszít. :))
- Túl a 30 ezrediken, a motorcheck lámpa kétszer is kigyulladt de a szervizben orvosolták a problémát, a jelenség hibát nem okozott. A kesztyűtartó világítás hol világít, hol nem, mikor milyen kedve van.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? Passat Következő autója? Chevy Cruze
Verdikt (7.5/10)

Chevrolet Korea Lacetti 2004 (2004 - 2007)