Cherry Chevy - a bordó gyöngyszem
Harmadik évét tapossa az autó, s mivel elég sokat járok vele, lassan eléri a 80e km-t. Kezdem a negatívumokkal, mert abból kevés van. A motorja lehetne picit erősebb, főleg alacsony fordulaton, de még így is elég kulturáltan lehet vele közlekedni. A másik nem az autó hibája: kicsit sokallom a szervizköltségeket. Szerencsére javítani még nem kellett, de a "normál" szervizek is eléggé leapasztják a családi költségvetést. Még egy apróság: a gyári hankook gumik rettenetesek, bár tény, hogy 70e km-t kibírtak - az utolsó időben ráadásul rettenetes menetzajjal. Most téli van rajta (röhej, de ezzel sokkal csendesebb), tavasszal meg csere! :)
Cserébe szép (szubjektív vélemény), kényelmes, hely van benne bőven. A csomagtartó nem nagy, de vásárlás előtt ezt is mindenki megnézheti! :) Belseje is nagyon kulturált, az anyagok közelről sokkal jobb minőségűek, mint első ránézésre. Útközben csendes, a motor hangját csak autópálya-tempónál lehet hallani - a háttérben. A fogyasztásról általában megoszlanak a vélemények. Az én véleményem szerint ez az autó nem kifejezetten városi járgány, mivel a viszonylag nagy kasztnihoz egy nem túl erős motor társul. Én főként országúton használom, kevés várossal, és az átlagos 6.8 liter szerintem nem sok. Ha kicsit sietősebb a tempó, akkor sem ment még 7 liter fölé.
Az Elite felszerelés a többlet árat bőven megéri, ajándékba alufelnit kaptam hozzá, ami nagyon feldobja a külső megjelenését.
A zene-eszköz szépen szól, de érthetetlen az mp3 lehetőségének hiánya. Ez azért túlélhető! :) Összességében szerintem megéri az árát, sőt a kategória legjobb vétele! Én szeretem! :)
- Két év után a "szokásos" fényszóró magasságállító kapcsoló. Annak ellenére, hogy állítólag típushiba, csak az 5. szerviz tudta kulturáltan orvosolni a problémát.
- Semmi más baja nem volt eddig! :)
Chevrolet Monor
Chevrolet Gyulai