A langyos víz
Volt már dolgom mindenféle autóval, általában az ezer éves kicsit magasabb kategóriásakat váltogattam, de úgy döntöttem hogy meguntam hogy olajos a kezem és a vezetés élményét feláldozva befektetek egy Lacettibe.
Pontosan azt kaptam amit vártam, az autó nem az élményekről szó, de használható és nagyon megbízható.
Kezdetben féltem tőle, mert mégis csak egy KBT Rendőrlacsiról van szó, kilométer óra természetesen ahogy kell visszatekert, de állítólag nem sokat csak 20ezret vettek belőle vissza. Ami amúgy van 40 is. Másik probléma hogy a kereskedő elmondása alapján az autó körülbelül 1 évet állt ami ugye megint csak nem igazán tesz jót neki, de félretéve aggodalmaimat lecsaptam rá, mert lényegesen olcsóbb volt mint a társai. Úgy voltam vele, hogy ha kell amit megspóroltam, annak egy részét ráköltöm szervízre.
Első utam Gödöllőre vezetett a Chevrolet Katonához, kértem egy teljes átvizsgálást és mivel műszaki sem volt már az autón, azt is megcsináltattam.
Nagy meglepetésemre ők sem találtak semmi hibát az autón. Kértem egy olaj+szűrőcserét biztos ami biztos és megkezdtem a használatát.
Pár hónapra rá kijött egy eléggé bosszantó hiba. A világítás vezérlő elektronika megsült kapcsolóval együtt. Szerencsére találtam egy bontott darabot, így fillérekből megvolt a javítás.
Jött a nyár és feltűnt hogy nem az igazi a fogyasztás. 10 litereket evett nagypapás tempóban és nekem ez szúrta a szemem. Gondoltam egy gyertyacsere csak nem árthat, az kimaradt a kezdeti szervízből. A megérzésem nem hagyott cserben. Az új gyertyákkal a fogyasztás rögtön visszaesett 7,5 literre. Most csak városon belül agresszívabb tempóban megy fel 10 köré a fogyasztás.
Azóta eltelt 2 év és valamivel több mint 30ezer km. Amit vásárláskor spóroltam az autón azt még mindig nem kellett ráköltenem. Volt 2 kötelező szervíz, két gumivásárlás, de ez minden autónál adott. Ezen kívül semmilyen extra költséget nem okozott a gép, és sosem hagyott az út szélén.
Sajnos ettől még nem lesz szerethető, mivel élményt még mindig nem képes adni.
- Világítás kapcsoló
Chevrolet Katona, GödöllőKorrekt banda, soha nem akartak semmilyen szükségtelen cserére/javításra rávenni. Pontosan és gyorsan dolgoztak.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | ML320 | Következő autója? | Erős és hátsókerekes |