Autók » Chevrolet Korea » Cruze (2009)

Cruze 1.8 LTZ

Pont ennyi pénzt adnék egy autóért

Rossz:
- A lentebb említett két műanyagos hiba jelzi azt, hogy azért ez mégsem egy luxusautó. Szerencsére más problémám nem volt vele eddig.
- 140 lóerőhöz képest nem nagyon megy, cserébe viszont eszik 8,5-8,8 között. Érthetetlen. Jó, hogy már én is nyugodtabban vezetek.
- Ez még az a széria, amiben hiába volt a leírásban, hogy Bluetooth, miután átvettem csak akkor derült ki, hogy ez nem a kihangosító, hanem csak a zenéket játssza le a telefonról bluetoothon keresztül. Roppant idegesítő, hogy bele van pakolva a technológia, csak nem lehet kihasználni.
- Elég sok autót vezettem már, de még egyiknél sem fordult elő, hogy nagyon szutykos időben le kell húzni az ablakot és le kell törölni a visszapillantót, mert nem látok hátrafelé. Valamiért nagyon koszolódik, főleg télen.
- Apróság: teljesen véletlenszerűen elfelejti, hogy USB-ről hallgattam utoljára zenét. Még nem sikerült rájönnöm az összefüggésre, hogy mikor folytatja USB-ről és mikor kapcsol át indítás után aux-ra, amit soha nem használok.

Jó:
- Nagyon jó ár/érték arány, még sok extrával is (tolatóradar, esőérzékelő, usb, tempomat, 17-es felni, stb).
- Szeretem vezetni. Nagyon stabilan fekszi az utat, nagyon jó a futómű.
- Elfogadható árú a szervíz (eddig).
- Szépen szól a hangrendszer.
- Hatalmas csomagtartó.

Összességében vannak hibák, de ez benne van. 4,2M-ért kaptam egy jól felszerelt ÚJ autót, ami még szerintem jól is néz ki. Mivel használom is az autót és nem dísznek vettem, ennyit lehet, hogy következő alkalommal is kifizetnék érte, ha éppen nem készülne a gyártó kivonulni Európából. Az Opel nagyjából ugyanennyit tud, ráadásul ugyanezekből az alkatrészekből áll (pl. az Insignia alváza konkrétan ugyanez), csak pár millióval drágább.

- Szellőzőrácsról egy krómozott műanyag csík leesett kb. 3 hetes korában. Garanciában cserélték. Most az a műanyag darab adta meg magát, amibe beakasztod a napellenzőt.

Chevrolet Tormási Kecskemét
Külső-Szegedi út 100.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2012
Előző autója? Corolla 1.6 Következő autója? Még nem szeretnék ezzel foglalkozni
Verdikt (8.7/10)

Chevrolet Korea Cruze 2009 (2009)