Autók » Chevrolet Korea » Aveo (2006-2011)

Aveo 1.2 Plus

Olcsó fapados!

Az autót 2007 januárjában vásároltam egy 1.2-es négyajtós plus felszereltségeset, örültem nagyon, első autóm. A márkát ismertem, mert a családban volt egy 4 ajtós kalos, ezért tudtam, hogy mit veszek mire számíthatok, értem ezalatt a kopogós műanyagokat,stb. Nagyon kényelmes, nagyon tetszik a formája, nekem nagyon bejön. Azért az 1.2-es motor nem egy nagy szám, de nekem bőven elég. Városban használom 99%-ban és maximálisan meg vagyok elégedve a fogyasztásával kb. 5,5 liter.
De viszont nem volt szerencsém, mert kb. egy éve valamiért nem jár egyenletesen a motor, hidegen hullámzik az alapjárat, melegen rángat a motor. Több szervízben is jártam, ahol látták a problémát, de mivel nincs hibakódom, nem tudják, hogy mitől lehet, vagyis sötétben tapogatóznak. Kétszer cseréltek folytószelepházat, egyszer kipucolták a hengerfejet, de semmi változás. Végül mivel minden héten a nyakukra jártam közölték velem, hogy ezek az autók ilyenek és vagy megszokom vagy eladom, megszokni nem tudom, eladni meg még annyira sem, hiszen egy rossz autót ki vesz meg.
A márka hivatalos magyarországi képviseletével is beszéltem, de ott is elzárkóznak a problémám elől, vagyis a hivatalos válasz, hogy ők csak importőrök, a márkaszervíz dönt, vagyís így jártam.
Ezért nagyot csalódtam a márkában, amint tehetem valahogy megszabadulok tőle és más márka felé nézek.

- Köszponti zár fagyos időben nem mindig nyitott ki, illetve zárt be, kijavítva. Hidegindítás után alapjárat hullámzó, nem egyenletes, ha a motor bemelegedett beáll, de a motor rángat, nem jár egyenletesen.

Nem ajánlok egyet sem, mert ha olyan baja van az autónak, ami nem jár hibakóddal, akkor nem törődnek a problémával, csak bunkók az emberrel. Ehhez hozzátartozik a márka magyarországi képviselete is, vagyis, ha megvetted innentől kezdve nem érdekel.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója? Skoda?
Verdikt (5.9/10)

Chevrolet Korea Aveo 2006 (2006 - 2007)