Kisvörös, ami elvisz A-ból B-be
0 kilométeresen vettem, tehát nem sok még vele a tapasztalat. Viszont ami van az eddig bőven a pozitív irányba billenti a képzeletbeli mérleg nyelvét. Kényelemben majdnem eléri a volt mondeom szintjét, ami nálam elég etalon volt. Magas az ülés pozíció, elfogadható az oldaltartás. Abszolút kézre áll minden kezelőszerv, csak 1-2 nem kimondottan átgondolt helyű bizgentyű van, de ez meg, csak megszokás kérdése. A csomagtartó ugyan közelébe sem ér egy nagyobb autónak, de személy szerint elegendőnek itélem, bár még nem kellett vele 2 hétre 2 gyerekkel menni. A fényezés után kis fricska, valahol valaki valamikro kitalálta a szépen ajtók felé ívelő középkonzolt. Nos ezt az egyént szívesen bezárnám 1-2 hétre egy mai alsó/közép kategóriás autóba, hogy szokja a terve nyűgjeit. Ennél nagyobb kocsikban is ugyan így nyomorgatva éreztem a jobb térdemet, szóval nem értem, hogy miért kell ezt a nyamvadt kerekítést ennyire favirizálni. A másik aminek igen nagyfokú hiányát érzem az a könyöktámasz a két első ülés között, de ennek a hiányosságnak a leküzdésén már dolgozom. Eddig és remélem ez után is ennyi a rossz dolog. Az 1.2es motor relatív gyengeségével számoltam előre már a vásárlás előtt. Az emelkedőktől kicsit fél, kicsit jobban kell pörgetni. Mindezt viszont eddig 6,6-6,9 közötti vegyes fogyasztással kompenzálja, vagyis 1000 kilométer után hozza a gyári normát. Szervizben még nem voltam vele és nagyon remélem, hogy nem is kell sűrűn vinnem majd. Még egy aránylag negatívum, nekem kicsit túl rövidkének tűnik a 15ezer kilométeres szerviz intervallum. Végszóként, láttam lefikázni autós újságírók által, olvastam imádó és gyalázó tulajdonosi véleményeket. Az én véleményem, ennyi pénzért ilyen felszerelt új autót nem igen tudtam volna mást venni, tehát el kellett fogadtatnom magammal néhány kompromisszumot. Vagyis kéretik nem a sokmilliós géperejű járművekkel összevetni a tulajdonságait és ilyetén formán értékelni.
- -
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Mondeo | Következő autója? | 1 hét után értelmezhetetlen kérdés |
Verdikt | (8.4/10) |