Autók » BMW » Z4 (2009)

Z4 SDrive 35 Si

Roadster álom

Az autó a 3.5-ös dupla turbós 340Le motorral szerelt. Azt nem írom le, hogy nagyon megy, mert ez nyilvánvaló. A menettulajdonságok teljesen élhetőek, amikor 'normálisan' kell vele közlekedni, nem egy épített Subaru WRX, stb. Viszont Sport+ ba állítás után elsápadok még most is. Veszettül megindul. A sor hatos blokk szépen szól, főleg a napi első hidegindításnál érezteti, ez nem egy 1.4-es fűnyíró. A duplakuplungos automata teszi a dolgát, én személy szerint hiányoltam a 8-ast belőle. Nyilván a BMW-nél meg tudnák indokolni, hogy miért nincsen benne. A kormány nagyon kényelmes de teljesen hiányzott a visszajelzés az útról. Nulla. Semmi. A váltófüleket én nem használtam, nem látom sok értelmét. Nagyon tetszett volna egy manuális váltó ebben az autóban, de meggyőződésem, hogy az automata gyorsabban teszi a dolgát, mint én... Fogyasztás: 10.5. Ennyi, kész. Nem nagyon lehet lejjebb vinni, de nem is gurulgatsz vele. Kényelem: ki-beszállni nem a legjobb érzés a világon, de ez már csak ilyen. Az ülések nagyon kényelmesek, a memóriás funkció remek. Oldaltartást, deréktámaszt is elektromosan állíthatja a tulaj. A navigáció, bluetooth, média stb. BMW standard, ez van egy 5-ös szériában is. Minden nagyon jól működik, de az iDrive nem az én világom, egyszerűen nem intuitív.
Külső: itt jön a szubjektív része... Szerintem a forma gyönyörű, két hölgyé a formaterv és telitalálat! A keménytető zseniális és a peres gumikkal valami hihetetlenül dög az autó.
Ha valaki rá akarná szánni magát az autóra javaslom vezesse a kis motoros verziókat is, aztán vegye meg ezt, ebbe az autóba egy kis 4 hengeres nem való. Nagyobb buli volt-e mint az MX-5? Igen, nem annyira puritán és sokkal-sokkal használhatóbb.

- Kopó-fogyó cuccok, semmi drámai. - Update: 75000 km... Turbo kuka, nem kicsit volt draga

Wallis

Fenntartási költség (8) Évjárat 2013