A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » BMW » X5 (2013)

X5 4.0e hybrid 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Csendes óriás

Szöveges ítélet

Korábban -Alfás időszakom után ( egy 3.0 V6 Spidert megtartottam a garázsban, hiszen annak lelke van, nem egy majdnem tökéletes gép mint a BMW-k ) két ötös BMW jött ( 530i és 530d ) majd egy 2012-es 5-ös GT, amelynek a beltere és a kényelme fejedelmi volt. Mikor már túlléptem a GT-mmel a 200e km-rt, és adódott egy lehetőség egy egy éves BMW X5 4.0e hybrid formájában ( az újkori áránál 13M-val olcsóbban ) amellyel pár napos próba vezetés után éltem is, lelövöm a poént - nem bántam meg. Az autóban 10M forintnyi extra van, ( csak idegesítő apró extrákat nem rendeltek bele, pl. hangulat világítás, 4 zónás klíma, hátsó ülés fűtés ) így rendkívül jól felszerelt, vajbőr belsővel, fa berakással, bőr műszerfallal, a belseje harmónikus, nyugtató és jól összerakott. A hajtáslánc a lényeg, van benne egy 245 lóerős 2 literes benzinmotor és egy 113 lóerős villanymotor, sajnos az aksi elég kicsi, 9kw-os. Ez nyáron 20-25 városi kilométerre elég, télen inkább 15-20, forgalmom függvényében, nyilván ha dugóban állok és araszolok, gyorsabban merül az autó. Nekem ez bőven elég a napi munkába járásra - Budakalászról a belvárosba ( kb. 40-50%-os aksival érkezem meg ) ha tudom napközben tölteni mert véletlenül van hely az irodámhoz közeli ingyenes töltőn, akkor be sem indul a benzinmotor, mire hazaérek este, így napokig el lehet autózni árammal, tehát 0 l a fogyasztása.( ezért nem értem néha azokat, akik szidják a nagy hybrideket, ezeket is lehet villanyautóként használni! ) Teljesen finom és észrevétlen a benzinmotor bekapcsolódása a hajtásba, az autó nagyon csendes, kivéve, ha a benzinmotort pörgetjük. A dinamika a korábbi nagy dizeleimtől elmarad, nincs 5-600NM, "csak" 450 ) ebből 250 a villanymotoré, nagyjából ennyi a benzinmotoré is, de ez benzin nyomaték, nem dízel sajnos. Az autó szigetelése mint írtam nagyon jó, de lehúzott ablaknál roppant elkedvetlenítő, sőt kissé kínos a 4 hengeres motor hangja, szerintem ebben a kategóriában ennyiért nem szabadott volna 4 hengeres motort rakni bele, el tudom képzelni az ugyanilyen hajtásláncú 7-eseket ezzel a berregéssel, bár ezt a "hibát az új x5 orvosolta, 6 hengeres benzinmotor és 80km hatótáv ). Tisztán elektromosan is tartja a városi forgalom ütemét. Van benne erő ha pörög a benzinmotor, 6,8 s a gyorsulás százra, és autópályán 150-160-nél is halkan suhan, 220 körül van a vége. A fogyasztás nekem mióta megvettem, 7,4 az átlag, sok várossal és sok töltéssel. Hosszú utakon is nagyon kényelmes és csendes, ilyenkor a fogyasztás 8-10 liter körül alakul, a 85 literes tankkal 8-900 km tehető meg.Összefoglalva nagy, kényelmes, jól összerakott és nagy presztizsű, komoly mérnöki munka, jól használható hibrid technológiával.

Hibalista

- Két első lengőkar csere, garanciában

Ide hordtam szervizbe

Wallis, drága de jó

Értékelése: 8

Képek az autómról

Fenntartási költség (2) Évjárat 2016
Kényelem (7) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 28000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 40000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás l
Előző autója? 530 GT 2012 Következő autója? még nem tudom
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (6.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

BMW X5 2013 (2014)

További ítéletek (2 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)