X-Faktor
Szép jó napot mindenkinek.A történetet egy kis bevezetővel kezdeném hogy hogy került hozzám az autó ami teljesen a véletlen müve eszembe sem jutott volna E53 as X5 öt venni vagy cserélni. Egy e60as 530as dizel bmw-m volt elötte és ugy gondoltuk feleségemmel hogy megjött a második baba is jó lenne egy nagyobb autó. Nem is volt kérdéses hogy terepjáró lesz. De nem pont ez a modell egyel ujabbat szerettünk volna.Csak mivel kicsit pontatlnaul hirdettem meg az 5öst ugye azt irtam a hirdetésbe hogy x5 csere érdekel csak azt nem hogy melyik tipuskodú. Pár napra rá hivott a mostnai kocsim elözö tulajdonosa hogy olvasta a hirdetésben hogy érdekel x5 csere szót szót követett és nagyon tetszett amit mondott kb mindent megkérdeztem az autórol csak a korát nem valamiért olyan egyértelmü volt hogy ujabb x5ról beszél.Ez után küldött az email címemre egy két képet az autóról és de jó hogy elfelejtettem megkérdezni hogy hány éves az autó mert különben biztos hogy nem jutottunk volna el idáig. Ahogy megnyitottam az emailt elémtárult ez a gyönyörüség azonnal beleszerettem. Az autó 2005ös faceliftes a négy nyolcas x5 ös spoilereit viseli elöl fekete vesékkel az ujabb x5 vagy x6 ezt pontosan nem tudom melyik tipusnak a felnii mert mind a kettön láttam már na mindegy annyira nem fontos tehát a kerekek elöl 10.5x21 hátul 11.5x21 elöl 285/35ös hátul 325/35ös gumikkal képen is durvának tünt de élöbe hátulról mint egy uthenger.Mutattam feleségemnek ő annyira nem volt lenyügözve az autotol neki nem volt fontos hogy mekkora kerekek vannak rajta meg hogy milyen a spoiler meg hogy tv-s,navi,bőr,bi-xenon stb. tehát full fullos ő neki az volt a legnagyobb baja hogy minek akarok egy ujabb autot kevesebb kilométerrel egy régebbire lecserélni. Hát ugye nők. De autóban én döntök a háznál és nekem inentől nem volt visszaut.nyélbe ütöttük a cserét még egy bizonyos összeget ráfizetett a másik fél az 5ösre és én már gurultam is haza az x5el. Az első ami meglepett az ülések voltak memóriás 3 állást lehet rögziteni fekete bőrrel behuzva itt még ugye semmi meglepetés csak amikor belehuppansz az ülésbe én még nem ültem elötte x5 be de terepjáróba igen és azokba fotelszerű hatalmas ülések voltak (Pajero,Touareg)ebbe viszont inkább passzentosnak mondanám az üléseket mind sem hogy fotelszerünek gondolom a bmw ezzel is a sportos vezetési poziciora hajaz. A belseje komolyan mondom jobban tetszik mint az e60é fekete bőr nagy kijelzős navi menetközbeni tv ami dugoban nagyon jó unalom üzés.A másik dolog ami kicsit meglepett bár ezt be lehet tudni a kerekeknek is a fogyasztás város 12-13 liter zokszó nélkül pályán oylan 9 liter környéke ez azért egy kicsit fájt az e60 7-8 literes vegyes átlagához képest de hát mégis csak kétegész kéttized tonna az auto.VEzetni nagyon jó légrugós az autó az uthibákat nem azt modnom hogy nme érzem meg mert azért hiába légrugó a peres gumik nagyon sokat elvesznek és ezzel a légrugó sem tud sokat kezdeni.A menetteljesítménye hogy is fogalmazzak versenyezni nem kell vele nem megy rosszul de azért érezni sokszor hogy még elférne egy kis nafta a motorba, steptronic automata válto van benne erról igazából sokat nme tudok irni szépen teszi a dolgát nincs benne semmi kivetni valom.Egy dolog viszont iszonyatosan boszant esös idöben nagyon oda kell figyelni a beszállásra az oladalsó küszöbspoiler ami alapjában véve nagyon jól néz ki és nagyon tetszik is az autón de egy pillanat alatt össze tudod vele gányolni a ruhádat. A csomagtere nagyon nagy rengeteg holmit el lehet benne pakolni csak feleségem boszankodik sokszor hogy nehezen éri fel a csomagtarto ajtot bár nme tuodm hogy csak ebből az autóból vagy ebben a szériában egyikben sincs de érthetetlen tényleg hogy legalább egy kis lelógó fület miért nme tudtak felrakni az ajtóra hogy az alacsonyabb termetüek is könyen le tudják csukni a csomagtartó ajtót ne keljen fél orát tornázni mire sikerül.Szerviz tapasztalatom még nincs hála az égenk 6 hónapja van meg az autó még kötelezön sem voltam vele mert az elözö tulaj egy hónappal a csere elött csináltatta meg a nagy szervizt az autón. Végszónak annyit hogy nagyon jó és kellemes autó arról nem is beszélve hogy mai napig gyönyörü és érdekes módon az utakon is elég nagy tiszteletnek örvend.
- undefined
undefined