Autók » BMW » X5 (2000-2006)

X5 3.0 d

Vad kiscica

Az els? BMW-m.El?tte AUDI-m volt,nem is egy.Nyugodt szívvel kijelentem:nagyon jó barátom lett.A csomagtér megközelítése egy kicsit szokatlan,mert az ajtó nyitása után ( a hátsó ajtó gyárilag szervós)még külön le kell hajtani a hátfalat,ami egyébként kibír 120 kg-ot.
Sajnos nem lehet kapni hozzá gyári hótálcákat,ezért a hólé -(bár kaptam hozzá natúr,sima gumisz?nyeget)és sár a kárpit- sz?nyegre folyik.A fedélzeti computerben van egy-két olyan funkció,amir?l még a szervízben sem tudják,hogy mire jó.Érdekes,hogy diesel létére nincs izzító ikon a m?szerfalon,azonnal lehet indítani.Ja és egy nagyon fontos dolog,ami sem a használati utasításában nincs,sem a keresked? nem hívja fel a figyelmet,hogy kihangosító nélkül(csak úgy a kézben tartva,de nem a rend?rt?l félve)nem szabad használni a mobilt,mert tönkre teszi a motorvezérl? elektronikát.Lelend? vásárlóknak feltétlenül javaslom a gyári telefonkiépítést.Utólag elég drága(kb.400.000.-Ft)Egyébként szerintem nagyon jó,megbízható,kényelmes és nem utolsó sorban nagyon szép autó.
Azóta megtettem vele közel 50000 km-t és ki kellett cserélni az összes gömbfejet,meg nemrégiben a kormányművet.Szegénykém úgy kopogott,mint a harkály a fán.Aztán ez sem lett tökéletes,mert ugyanolyan a hangja.Na aztán,amikor felemeltük a szervízben szemet szúrt,hogy a motorház tető vese körüli részén a fényezésnél különös pattanásokat lehetett látni.Hát bizony elkezdett rohadni.Szoltam a karosszériás munkafelvevőnek. Elsápadt,hogy ilyet még nem látott,azonnal szól az importőrnek.Ők is látták,kedvesen elbeszélgettünk én meg ragaszkodom a motorház tető komplett cseréjéhez.Azért jól megy,a fentiek ellenére elégedett vagyok,már csak azért is,mert még garanciális.,de annyira már nem dicsérném,mint az elején.

- Az autó xenon plus lámpái és a ködlámpái az els? es?nél bepárásodtak.Természetesen azonnal cserélték.
- 5400 km-nél az olajszint lement 0-ra.A bord computer er?sen rikácsolt.
- A szervízben természetesen azt mondták,hogy ez természetes.Szerintem nem.

Wallis Duna

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Allroad quattro Következő autója? BMW
Verdikt (7.6/10)

BMW X5 2000 (2000 - 2006)