Egyszerűen Kellemes AUTÓ
Az utolsó békeévben-2019-vettem, a COVID előtt. Január végén rendeltem meg és május végén már át is vettem. Dél-afrikai köztársaságban lett gyártva, az indiai-óceáni partnál, a Jóreménység fokot megkerülve hajózott Hamburgig, majd vonatozott Győrig. Idén-2021-biztos nem sikerült volna ez a logisztikai bravúr négy hónap alatt.
Két BMW 3-mas /E90 2008,F30 2013/ után ismét e méretben gondolkodtam, de az új modell /G20/ külseje nem tetszett.
A szalonban állt egy grafitszürke X3-mas, ott helyben megfogadtam ilyen színű biztosan nem lesz, végül a sötétkék mellett döntöttem. Sportüléses volt, de én szűknek éreztem, pedig 80 kg és 176 cm vagyok. Szövet kárpittal, ülésfűtéssel /télen imádom/, digitális műszerfallal, profi navival, adaptív fényszóróval rendeltem. Ez utóbbi úgy működik, hogy este a szemből érkező autókat nem vakítja el és a kanyarokba is bevilágít. Nem létszükséges extra, inkább kényelmi. Kellemes még a motoros csomagtérajtó nyitás-zárás, a fényre sötétedő tükrök, fedélzeti időjárás-előrejelzés is. 18 zollos kerekekkel rendeltem, ugyanolyan méretű és típusú a téli felni is. Több ismerősöm is kipróbálta, mindenki szerint inkább kényelmes, mint sportos az autó futása.
Két rossz tulajdonságot említhetek:
1; a kijelző krómgyűrűi túl közel vannak a műszerfal keretéhez, így nehéz tisztán tartani.
2; nem kapható sem 1:18-as, sem 1:24-es modellautóként semmilyen méretben, pedig a vitrinemben van már 6 db volt autóimból.
Drága volt /14 M Ft/, de két és fél évvel később már 18 a ráncfelvarott modell. Nagyon szeretem, hét-nyolc évig megtartom, aztán talán egy i4-es.
Kössz hogy elolvastad, további szép napot.
- Jobb első adaptív fényszóró, gariban cserélve.
BMW Szombathely
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2019 |