Autók » BMW » X3 (2010)

X3 2.0d xDrive

A legjobb jármű - három gyerekig

133000 km-en keresztül tökéletesen tette a dolgát. Tényleg nem nagyon tudok elképzelni tökéletesebb autót. Ennyi idő és km után is ugyanúgy egyben van, nem nyiszog, recseg sehol.

Megvan benne a SAV/SUV-ok minden előnye: magas, kényelmes, erős, összkerekes; ugyanakkor jobb vezetési élményt nyújtott, mint sok kisebb autó.

Saját pénzből lett véve (nem céges autó), ezért meglehetősen józanul felszerelt, említésre méltó extrái: jobb hifi, tároló csomag, digitális klíma, első-hátsó radar. Most, hogy eladásorba került látom, hogy könyebb lenne automata váltóval, és/vagy navigációval eladni, de nekem igazán egyik sem hiányzott.

Az alább felsorolt apró - inkább esztétikai - hibákon kívül nem tudok semmi egyebet írni.

Nagyon sok hely van az autóban, hátul konkrétan nagyobb mint az 5-ös kombi (és kategóriatársai). Ezt csak azért tudom, mert azok voltak az alternatívák annak idején. Magas építése miatt ebbe álom volt a gyereküléseket ki-be kötni, a srácokat bekacsolni. A futómű is sokkal jobban viselte a magyar vidéki utakat. Viszont 3 gyereknek hosszabb utakra szűkösnek bizonyult.

A szervizeltetése (végig márkaszervizben) meglepő módon nem drágább, mint az előző autómé (Volvo), valószínűleg amiatt, hogy az egyes szervizeknél csak ahhoz nyúltak, amit a kulcsból kiolvastak.

- Egyik oldalon az ajtók gumikerete kifehéredett(?): garanciálisan cserélték. - A kormánymű borításán (a műszerfal alatt) elengedtek a műanyag patentok.

BMW márkaszerviz Belgium. Prémium autó, prémium lehúzás, átlagos szakértelem. A munkafelvevőknek fogalmuk nem volt az autóról, ha kaptak egy-egy keresztkérdést a javítandókról. Egyszer 1000 euróért ki akarták cserélni a hátsó lengéscsillapítókat, mert a páncélozott autóknál 100k körül elő van írva. Kár, hogy X3-asból nincs páncélozott, az enyém meg főleg nem. A cégautós ügyfél nyilván benyeli az ilyen trükköt és fizet :)

Fenntartási költség (4) Évjárat 2011
Előző autója? S40 Következő autója? Alhambra