Autók » BMW » X3 (2004-2010)

X3 3.0Si

Fürge 2 tonna

Kormányzás remek. Fékek brutál jók, eddig minden előző kocsimban kinyírtam a fékeket, pedig népítélet szerint is jó autók voltak - Honda Accord, Volvo S60 turbo - ez a BMW bírja a gyűrődést. Nagyon kellemes az auto mérete és ergonómiája - jó a kilátás, kivűl rövid és keskeny így lehet vele parkolni, fordulni és szűkített autópályán menni,belül viszont tágas minden, a csomagtartó is - könnyű pakolni. Dinamika jó, 6-os benzines rezzenéstelen és megbízható, alul egy kicsit nyomaték hiányos egy turbó után. Nekem sport kivitel van - jó ülések, szép felnik, alubetét, plussz kökemény vesét rázó rugózás, de téligumival kiváló lesz és legalább sportosan fordul a szerpentíneken. Télen felmegy mindenhova, de lefelé a nagy súly miatt egy bob, tehetetlen, hiába az ereszkedő automatika. Panoráma tető a legfontosabb a motor után, mindenki imádja - az már a szerelem része.

- Semmi nem romlott el rajta 3 év alatt, egyedül egy olajcsere és ablaktörlő lapát csere volt. Általános hibája, de ettől még használható, az ajtók nyöszörgése - gyártási hiba, rossz szigetelő gumi választás miatt - BMW csak az USA-ban hívta vissza, mi meg hallgatthatjuk vagy teflon szalaggal körberagasztja az ajtót a Wallis aranyáron orvosolva problémát. Néha rükverc-ben elfelejt a jobb tükör lefordulni. Hidegben az automata válto néha nem szereti bevenni az egyest rükverc után murván és csak pörög neutrálban, majd fékpedál válto ki-be és indul rendben. Nagyon hidegben, meg kicsit fel kell melegíteni a váltóolajat és csak utána elindulni.

Wallis Pest - kiváló kiszolgálás, vizsgáztatásnál megszívattak, de aztán két dühödt telefon után megoldották. Fényszórót ingyen állították, ablaktörlő lapátot ingyen feltették, más meg nem volt. Olajcserére meg nem oda hordjuk, feleslegesen drága.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? S60 turbo benzines Következő autója? Ferrari 456 és egy SHELL kút
Verdikt (7.7/10)

BMW X3 2004 (2004 - 2006)