A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » BMW » i3 (2013)

i3 94 ah 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

i3 igénytelen de a szó nemes értelmébe véve

Szöveges ítélet

Toyota Prius 3-ból ültem át ebbe a gyönyörűségbe. Miért is választottam ezt az autót? Nos ezt már többen megkérdezték tőlem, főleg azért is mert férfi vagyok. Egyszerű a válasz rá. Mégpedig az, hogy továbbra is a formavilágával és technikai megoldásaival 2021-ben is újdonságnak, nem egy megszokott sablon jellegű autónak számít. Praktikus, olcsón üzemeltethető, fürge kis jószág, melybe rengeteg felszereltséget integráltak bele. Imádni való. Egyik ilyen az adaptív fényszóró. Nem szerettem, sőt egyenesen utáltam éjszaka/este vezetni, mert nagyon gyengén láttam már. Olyan technikai újítást tartalmaz ez a világítási rendszer, hogy szó szerint nappali világosságot nyújt a vezető számára. A tükör (jobb oldali) jobbra történő irányjelzés esetén kintebb állítja magát pár fokkal, így még biztonságosabbá teszi a vezetést, a másik sávban közlekedő gépjármű észlelését. Ha már a tükörnél tartunk, ugyancsak egy nagyon jó ötlet volt a programozótól, hogy ledönti a tükröt a jobb oldalon, hogy az útpadkát észleljük. Ha pedig már tolatásról és parkolásról esik szó, nos az automata parkolása egyszerűen lenyűgöző még most is! automatikusan parkol be a jármű magától. Elengedem a kormányt, a pedálról pedig a lábam leveszem és ezáltal életre kel az autó és tekergeti a kormányt, és szép lassan, kevesebb mint 1 perc alatt beparkol. Egyelőre csak a párhuzamos parkolást tudja, de azt magabiztosan. Forgalomban folyamatosan figyeli a többi gépjárművet, ráfutás elleni és gyalogos védelemmel is el van látva.Iszonyat biztonságos ezáltal.

Menettulajdonsága kiváló, ellenfél nagyon nincs is az úton, hiszen asz 1200 kg-hoz 170 lóerő társul 250 nm-es nyomatékkal, melyet azonnal lead a gépjármű. Olyan érzés mint amikor az emberfia repülőgépben a kifutópályán áll, majd egyszer csak hirtelen a tolóerőt rányomja a pilóta és gyorsulni kezd a gép, mindezt síri csendben teszi. Ha normális tempóban közlekedsz vele, akkor élhető távot lehet vele autózni. Veresegyház-Siófok táv egy feltöltéssel, max 110 km/h-s sebességgel könnyedén autózható vele még télen is! Fogyasztása 15 kw/h/100 km azonban fűtés nélküli időben és város/autópálya használatával ez 12.3-12.8 kw/h-ra csökkenthető. Ez annyit jelent a laikus számára, hogy 494 forintra jön ki 100 km-re a fogyasztás, ami durván 1.3 liter benzinnek felel meg otthoni töltés mellett. Egyedüli gyengéje a fűtés, ellenben a hűtésnél nincs drasztikus hatótáv csökkenés, köszönhetően a hőszivattyús megoldásnak.

Mobiltelefon applikációra letölthető ingyenesen a my bmw program, mely mutatja a még megtehető km-t, a töltöttségi szintet,vagy akár a töltést is, ez utóbbi esetben a várható 100%-os töltöttségi szintet hány órakor éri el a gépjármű. telefonról az applikáción keresztül állítható be akár előre programozással, hogy mikorra fűtse vagy éppen hűtse le a gépjármű utasterét, de lehetőség van még a távoli nyitás és zárásra is. Mindezeket a BMW gyár által az autóba épített sim kártya által biztosított internet elérés biztosítja, melyre nem kell fizetnie a tulajdonosnak. természetesen a BMW elektronikus áruházában lehetőség van további kiegészítő szolgáltatásokat megvásárolni egy éves időtartamra melyeket most nem ecsetelnék.

Kényelem: Elöl, hátul bőven elegendő a hely 4 felnőtt személy számára. Az autó eleve 4 személy részére lett kialakítva. Hatalmas nagy kijelző látható középen, melyen akár filmet is nézhetünk. A csomagtartó a maga 250 literjével nem mondható hatalmasnak, ugyanakkor számunkra élhető nagyságot biztosít. Az I3 Magyarország facebook oldalon lehetőség van plusz csomagtér (40 liter 75.000 forint) tovább bővíthetőségre, amely viszont bőven elegendő egy utazáshoz.

Kötelező szervizekről: - tekintettel arra, hogy a villanymotornak hűtést kell biztosítani, így ezt a szervizben cserélik, plusz a pollenszűrőt, Nincs mi elromoljon az autón, más szervizelésre nincs szükség illetve lehetőség. A kötelező szerviz költsége 40.000 forint.

Hibalista

- semmi

Ide hordtam szervizbe

Kerepestarcsa

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2017
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 40000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás l
Előző autója? Következő autója? i4
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.9/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

BMW i3 2013 (2014)

További ítéletek (6 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)