Országúti cirkáló
( 735 i benzinesről beszélünk ) A hét év alatt tulajdonképpen a felsoroltakon kívül csak a szokásos kopó dolgokat kellet cserélni : fékbetétek, tárcsák, futómű-alkatrészek és hasonló apróságok. Az automata váltót kétszer kellett javítani, az első javítás szerintem egyszerűen rosszul sikerült. Ha elromlik a váltó, érdemesebb egy kevés kilométeres roncsból megvenni, vagy behozatni Németországból szintén bontottat - itthon a javítás inkább kínlódás, sok pénzért. Többnyire országúton használtam, városban egy kis terepjáróval jártam. A telet kitűnően bírja, persze téli-gumi nélkül sehová...
Menettulajdonságai tökéletesek, kanyarban nagyobb tempóban is kiegyensúlyozott. Télen megcsúsztatni nehéz, perdülés-gátlóval ( ASC ) szinte neutrális a kanyarokban havon is. Vigyázat ! Ha végül mégis megcsúszik, nehéz összeszedni - igaz, nem lehetetlen.
Autópályán verhetetlen, volt, hogy tartósan ( 100-120 km-t ) mentem vele 210-es tempóban tempomattal, teljes terheléssel ( 5 fő + csomagok ) és semmi különös nem történt : nem melegedett a motor, nem jött zavarba a váltó, semmi gond. Igazi országúti cirkáló, viszont a hivatalos szervíz-előírást érdemes betartani, a németek nem véletlenül írnak elő dolgokat.
Ilyen a látványos széles kereke dolga : ha jót akarsz, felejtsd el, a gyári méretezésű, jó minőségű gumikkal tökéletes.
- Hűtő, hűtő-túlfolyó tartály, automata váltó ( 2x )
NT-Auto Budakalász
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1996 |