Autók » BMW » 7 (1994-2001)

7 E38

Nagy szerelem, nagy csalódás sok pénzért

Ez volt a második autó, amelyikbe életemben beleszerettem. Az első egy Audi 100-as volt, az is kibabrált velem. Úgy van ez, mint a nőkkel, mi nagyon akarjuk, ők meg nem. Végül is ők győznek. Volt egy W210-es, 320-as benzines Mercim, ugyanazok a bajok voltak vele, mint amelyeket a többi értékelő is ír (NB én is írtam róla, rohadt, eltört az első rugó), de alapvetően semmi bajom nem volt vele, csak megláttam ezt a rakás szamócát, beleszerettem, megvettem. A kilométerektől nem féltem, mert életem első jó autója egy E28-as, 518-as BMW volt. 11 évesen, 275 ezer km-rel adtam el, semmi baja nem volt, most is el tudom sorolni azt az 5-6 dolgot, ami extra javítás volt. Szóval egy V8-nál 184 ezer km nem tétel. Az előző tulaj fűtöt garázsban tarotta, pátyolgatta, Keskin felnit vett rá. Azután megvettem és elhoztam. Azután visszafordultam és éppen hogy el tudtam vele jutni az eladóhoz, mert meghalt a váltója. Az eladó kicserélte. Felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt, nekem meg is fordult a fejemben, de hát sötétkék, bézs belsővel, Keskin felnikkel, szóval nem, pedig ez volt az első ötletem (Ja, elmúltam 50 éves) Utána mentem vele, de volt egy olyan érzésem, hogy a Mercim jobban ugrik. Idén nyáron elkezdett hidegen rendetlenül járni és gyakorlatilag október eleje óta állandóan szervizben van, már voltam vele mint az elvált apa, csak a hétvégén volt nálam láthatáson a kocsi. Október óta ráköltöttem (annak ellenére, hogy nem nyúltak le) kb. 350.000,-Ft-ot, amihez hozzá jön még kb. 160.000,-Ft. taxiszámla, mert azért dolgozni, ügyfelekhez járni kell. Azután tegnap megint csináltak vele valamit és hazafelé egy kanyarban megállt. Én meg úgy gondoltam, hogy itt kell megállítani az autót is és a pénztárcám kivéreztetését is. Ma visszavittem a szervizbe és mondtam, hogy ha mozgásba tudják hozni, rögtön lökjék be a mellette levő autókereskedésbe, mert már látni sem bírom ezt a rakás akármit. Ez volt életem utolsó BMW-je.

- nem tudja senki, de ezért kicserélték a.) a benzinpumpát, b.) valami vákumszelepet, c.) kartergáz szűrőt, d.) alapjárati motort,e.) szívosor tömitést, valamint f.) kitisztitották a lambda szondát és ujraprogramozták

Szabó Sándor XXII. kerület - nem márkaszerviz, de ismeri a BMW-ket - elakadt
Bojtár u. 33 - volt márkaszervizesek - elakadtak
Bavaria Óbuda - márkaszerviz - elakadtak
Én meg kiakadtam.
Mindehol tisztességesek voltak, nem nyúltak le.
Ja, egyszer voltam a Váci úti Wallis szervizben, ahol rendkivül udvariasan szartak le és lenyúltak 350 ezer forintra. Az ő értékelésük: 0

Fenntartási költség (1) Évjárat 1998
Megbízhatóság (1) Vezetett km 20000
Előző autója? W210- 320 benzin Következő autója? ?
Verdikt (3.2/10)

BMW 7 1994