Autók » BMW » 7 (1994-2001)

7 730

Pajtások mondogatták,ne vegyél Hetest ráköltöd a gatyád.Nem így lett!

Mindig is a Mercedes híve voltam,föleg az S-osztályé.Igazából egy w140 –est szerettem volna venni.
Ez a szerelem addig tartott míg bele nem ültem egy e38-as 7-es Bmwbe.
Teljesen elvarázsolt az autó.Sokkal fejlettebb volt mint a w140-es Merci.
Egyszerüen minden jobb és szebb mint a Merciben.Kényelmes és persze nagyon jó
minőségü bőrkárpitozás,,kristálytiszta és nagyon szép müszerfalvilágitás,
sötétszinü fabetétek,és még sorolhatnám.Több előttem szóló,megjegyezte,hogy az autó minden apró hibát kijelez és sipolással figyelmeztet.Néha tényleg zavaró,hogy sipákol,hogy hideg van,de erre magam is rájöttem mert már két kabát van rajtam 8 sapkával.Ezt tényleg nem kéne minden nap kiírnia.
Mindezek ellenére azért szeretem hogy "figyel" pl az olajcsere közeledtére,vagy a hütőviz alacsony szintjére!
Szóval sok szempont után úgy döntöttem hogy nem veszek Mercit.Én 8 (!!!)hónapig!
kerestem egy olyan e38-ast,ami kulturált ,szép állapotban van.
Rengeteget megnéztem ,de szomorúan tapasztaltam ,hogy Magyarországon nagyon sok lelakott
7-es van..Volt pár olyan ami kívülről olyan volt mintha
új állapotban lenne,és amikor felemeltük …hát…Ne akarjátok tudni.Legalább 4(!!) olyat láttam ami csak a festékmérésen derült ki,hogy
itt-ott le volt vágva a hátulja-részben vagy teljes egészében,és takonyszerü heggesztéssel,valahogy visszamütötték rá.
!Tehát nagyon nehéz jó
müszaki állapotut venni .Nekem úgy érzem szerencsém van az enyémmel.
Bár ahogy írtam én is több mint fél évig keresgéltem..A menetteljesítményről
annyit,hogy a 728 –as is jól megy.
Űltem 740-esbe is és én személy szerint nem éreztem akkora őrületes különbséget.
Szerintem teljesen felesleges 740-es ill 750 –est venni.
A hazai utakon úgysem lehet kihasználni az erejét.
A fogyasztása ezzel a „kis „motorral ,városban nekem 13 -14 liter(hozzáteszem hogy finom közlekedés,de folyamatos dugó ,azaz fék –gáz)mellett fogyaszt
ennyit.Autópályán viszont bőven tíz liter alá vihető ez az érték.
A negatívumokról és hibáiról: a fékbetétet és féktárcsát szerintem nagyon eszegeti,valamint volt egyszer egy kis alápjárat ingadozási problémám
A jeladói hülyülhetnek még meg.Pl vizszintérzékelő.(tévesen irja ki a dolgokat)
Mindezek ellenére nem költöttem rá súlyos összegeket,és komoly motor,váltó vagy futómű gondom soha nem volt vele.
Mindezeket saját tapasztalatom alapján írtam le,nem szeretnék általánositani,a többi e38-ra!
Szerencse,hozzáértés,és előző gazdi(k!!!!!) is nagyban hozzájárulnak milyet fogsz ki!
Végezetül egy személyes vélemény:Pajtások mondogatták amikor megvettem,hogy ennyi pénzért új autót kell venni..Semmilyen új auto nem kárpotolna érte!Pedig már 18 éves!Ja,és még mindig kiesik az emberek szeme ha a saját gsm-el telefonálok,pedig nem egy iphone gold:))

Nos akkor 8 év használat után update.
8 éve használom.A futóműve olyan erős ,hogy az elmúlt 8 év alatt gyakorlatilag semmit nem cseréltem rajta.Még szilenteket sem.Egyszerűen kiröhögi a magyar utakat,mert kárt azt nem tesz benne.
A fogyasztásom nem nőtt .A kasztni is bírja 18 évesen semmi rozsda ,az egész autó olyan mintha 8-10 éves lenne.Az anyagok ,belső tér ,stb egyszerűen jó ,szinte alig kopott az elmúlt években.Nagyon jól össze van rakva.
Oké persze vannak negatívumok.Sok olajat fogyaszt,és gyenge az autópályán.Nincs igazán ereje az előzéseknél.Utálom hogy ha nem megyek vele 1 hónapig lemerül az akksi.
Néha adódik egy két kisebb elektromos probléma viszont ezeket sajnos megoldani szinte lehetetlen.
Klasszikus 90-es évek beli gengszter járgány.Ne csalódtam benne.Újból megvenném,főleg ha előre tudom ,hogy egyszer nem hagy az út szélen és nem fog anyagi csődbe vinni.

- - Jobb hátsó ablakemelő.Ingadozott az alapjárat ezért az alapjárat motort ki kellett tisztítani.Folyt a benzin az egyik injector mellett,de mire a szervízbe értem mindig abbahagyta.Kb tízszer vittem be mire őfelsége produkálta a hibát.Féktárcsa(Textar)na ezt felejts el.Elgörbül.Gondoltam a Brembo jó lesz.Ezt is felejtsd el.Görbül ez is.Csak gyári féket szabad venni.Beköpte a gyertyát ha hidegen leállítottam,lukas volt a kartelgázcső.Emiatt volt.Vízsszintérzékelő és abs jeladó csere gond nélkül ment.Szélvédő csere,ha olyat szeretnél mint a gyári ,Angliában le kell gyártatni.Vicc.Váltóban kell olajat cseréltetni,az enyémben már olyan volt mint mint a döglött aszalt ló.Kijelzőm pixelhibás,ez már így is marad,valamint 8 éve alatt senki sem tudott rájönni miért nem megy a tempomatom.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1999
Előző autója? S-osztály Következő autója? valami jóképű w221 s class