Álom ami megvalósult !
Egy igazi álom vált valóra :) lehet én vagyok az egyetlen ember aki egy 2003as e46 318i ből üllt át egy 1996 os kocsiba. És ugye nem anyagi ok miatt, hanem mert rájöttem ,hogy nekem a 7es kell ami 1994ota az álom autom akkor voltam 6éves és apukám autos újságában láttam meg majd 1997be volt egy 730ia v8-unk szerelem volt első láttásra élőben is 2004ig volt meg szuper kocsi volt akkor már tudtam hogy nekem is lesz valami hasonló. 2012 májusában meg is vettem egy faranciaországból származó példányt nagyából átlagos állapotban . Nagyon szeretem kényelmes biztonságos és viszonylag jól megy miután első dolgom volt át irtani a motorvezérlőt :) most 360Nm és 175 lóreő igy azért jobb mint gyári értéken :). Ami fontos a telefonon kivűl az összes extra müködik benne :) klíma multikormány xenon ablakok el.üllések cd-tár , park radar elől hátul :) . Fogyasztással is elégedett vagyok vársoban 9-10.5L , autoúton 70-110km/h között 5.2-6L autopályán 120-130km/h 7.5L 140-160km/h nál már 8.6L. Úgy gondolom tűrhető érték a kocsi miéretét és a súlyát tekintve meg azt hogy elavult motor és automataváltó van benne a mai autokhoz képest . Igazából egy ami nem annyira tetszik az autoban hogy a mai napig drága hozzá minden futómű alkatrészek szerintem horror és van egy csomo lengőkar benne....... de hát valamit valamiért a luxus 17évesen is meg kell fizetni ! Viszont öröm vele minden perc szerintem a legszebb Bmw amit eddig gyártottak . Most az cél , hogy beszerezni mellé valami rohangálos kis kocsit télen előse kelljen venni a 7-est majd :)
- Futómű kora miatt na meg persze a kiváló magyar uthálozat miatt is . 4lengescsilapitó elől két lengőkar, kormányösszekötők, hátúl is 1db lengőkar plusz 1 szilent , fűtőmotor, és lassan cserélnem kell a 6db porlasztócsúcsot mert 2tönkre ment de akkor már legyen új mindegyik plusz izzítógyertya
Van egy magán szerelőm ö korekt gyors , és Bmw fórumon találtam egy tds szakértőt motor vagy adagoló problémával hozzá fogok menni.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1996 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 192729 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 32000 |
Előző autója? | e46 318i | Következő autója? | x5 e53 de csak is a 7es mellé nem helyette :) |
Verdikt | (7.9/10) |