Rossz választás
Ez előtt egy Audi 100 Avant járművem volt, amit már öregsége miatt muszály volt eladni (18 éves volt). Nagyon sokat rágódtunk a családdal, hogy mindenképp használt autót veszünk, és 15-16 millióért új Audi A6 2.8 FSI-t válasszuk, vagy ezt a 525i-t. Nekem régen volt egy E36-os 320i BMW-m, és én ez miatt ragaszkodtam ehhez, de a család az Audit szerette volna. Bánom, hogy nem hallgattam rájuk... Ez az autó teljesen elveszítette az igazi BMW-s vezetési élményét. Elég ehhez a magyar forgalomhoz ez a motor, ilyen szempontból nincs vele semmi bajom. Amikor elhozta ingyen a kereskedő házhoz, nagyon odáig voltunk érte, de már nem. Egyből odáig voltunk érte, hogy milyen nagyszerű autó, de nekem teljesen olyan, mint a feleségem Suzukija. Nem valami vékonyak vagyunk, így nem is valami kényelmes az autó se elöl, se hátul. Sok van már ebből a kasztnis autóból, de mégis annyira feltűnő még, hogy sokan megbámulnak, és a rendőr is szereti nézegetni. Különösebb bajom nincs az autóval, csak még annyi, hogy éjjellátó kamera egy nagy rakás ...., mert csak szürkeséget, azaz port látni benne csak, és autómata váltó is rossz gyárilag, mert össze-vissza kapcsolgat, van amikor 5500-as fordulat felett kapcsol fel, van amikor már 1500-nál. Egyszerűen én képtelen vagyok megszokni az autót, rettentően útálok vele járni, és az a legrosszabb, hogy már 43 éves vagyok, nem lesz több pénzem már soha, hogy más autót vegyek, de már nagyon bánom, hogy ebbe belementem. Vétele előtt nagyon sokat számoltam, hogy ezt vegyem, vagy az Audit, olcsóbbnak bizonyult ez, de közben nem annyi, mint ahogy azt számoltam. Többet is eszik, mint ahogy azt írják, és lassabb is. Ha vehetnék mégegyszer autót, biztos, hogy nem BMW lenne az, hanem Audi! 70 %-ban megbízható, de nekem előjött rajta egy olyan hiba, hogy menet közben, ha túlmelegszik a hűtővíz, nem kapcsol be a ventillátor. Bevittem a szakszervízbe, kicseréltették velem az összes ezzel kapcsolatos alkatrészt, és megnyugtattak, hogy ennek a sorozatnak az összes motorral szerelt autójánál előjön ez a hiba, és nem leht megszűntetni. Ez, hogy nem lehet megszűntetni igaz is, mert nekem újra előjött ez a hiba kb 1300 km után. Ha ÖN éppen autóvásárlás előtt áll, és ilyet szeretne venni, igen alaposan járjon utána, próbálja ki, de én az Audit javaslom. Nem lehet bele olyan extrákat venni teljesen, mint a BMW-be, de a célnak az is megfelel, ez inkább fiatalos autó, mint családi
- Éjjellátó kamera tört ki, ablaktörlő elektronika autópályán felhőszakadásban unta meg a dolgát, elektromos napfénytető feles állásban nyitva maradt.
A1 Autó Győr
Budapest Motors Kft
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | 100 Avant 2.6 E QUATTRO | Következő autója? | Már nem lesz, de biztos, hogy AUDI lenne |
Verdikt | (5.8/10) |