Pálya takarító
Fél évig keresgettem mire megtaláltam. Kizárólag hátsó kerekes autót akartam venni. 5-7 éves korig. Ezzel nagy mákom volt. 159.000km, szervízköny teljes mértékben ismert előélet. :)
A Mondeo után beülve első nekifutásra kicsit csalódás volt. Mellbevágóbb különbségre számítottam. De az első 150-200km után már egyértelmű, hogy igen nagy kényszer kell ahhoz, hogy visszaülje a Mondeoba, pedig az sem volt rossz. Irányíthatóság, fék, stabilitás remek. A télen sem volt gond. időnként jól jött a kipörgésgátló :)
Vásárlás után kíváncsi voltam ténylegesen mennyibe fog kerülni a javíttatás, mert az itt olvasottak alapján igen változó vélemények vannak. Induláskor első féktárcsa + betét csere 60.000,-Ft (50.000km), olaj + szűrő cserék 40.000,-Ft (20.000km). Önmagában soknak tűnik, de az előző autómon az első féktárcsák cseréje 50.000km-enként 65.000,-Ft-ba kerültek, az olaj + szűrők pedig 10.000km-enként 30-35.000,-Ft-ba. Pedig az előző csak egy Mondeo volt. Úgyhogy aki nem a legolcsóbb alkatrészeket veszi, hanem az arany-közép utat választja annak szerintem ma már szinte mindegy milyen autót vesz, hasonlóak lesznek a költségek.
Kényelmes, nekem tetsző bőr belső nagy hely elől, hátul. Bár hátul csak 2 személynek kényelmes. Aki középen ül annak elég kényelmetlen az ülés és a támla is (pohártartós könyöklő).
Fogyasztása nagyon függ az ember lábától. Józan ésszel vezetve városban 10-11, országúton átlag 6-6.5l (főleg pálya 140-es tempó). Nyáron az átlag 7l télen 8l.
- - Nem tervezett javítás csak az első gátlók cseréje volt 75.000,-Ft (Bilstein). - - Ezen kívül csak a rendszeres karbantartás (olajcserék, szűrők). - - Ami következik a nagyobb összeg az a hátsó féktárcsa csere (betét, kézifék) kb. 80.000,-Ft lesz
Maszek. Nem viszem márkaszervízbe a kocsijaimat. Ha kell akkor specialista
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |