Gyors és gazdaságos km fa-ló
Életem eddigi legjobb autója (előzmények sorrendben: Suzuki Swift (az első), Nissan Almera 1999-es, Nissan Primera 2002-es, BMW 530d 2005-ös) Japán párti voltam szerettem a gondozásmentes autókat és mindig valami sportosabbra vágytam. Az életben nem szerettem volna sem BMW-t, sem automata autót (ez a mostani a második automata BMW-m). 2-3 évente cseréltem az autókat ő már 5 éve van nálam. Az előző BMW is a családban maradt valószínűleg ezzel is ez fog történni. Nem lettem azóta sem BMW buzi de számomra nem maradt más erős dízel kombi alternatíva.
Külső: a Bangle féle szedán szerintem szebb, mint a most futó F kódjelű, nekem kombi 535d van nem olyan szép mint a szedán de már van gyermek és a kombi ilyenkor nagy előny. Régen 19-es kerékkel használtam sokat dob rajta külsőleg de pár éve ment vissza a 17-es azóta nem köszön havonta a gumis ;)
Belső: talán megállás nélkül 600 km, egyhuzamban pár megállóval többször is megtett 1200-1800 km után kényelmesen száll ki az ember = komfort ülés az előzőben sima ülés volt ahhoz képest a komfort ülés álom. Eléggé jól felszerelt: panoráma tetőablak imádom, nagy navi, sportkormány és baromi sok apróság amelyhez képest az előző 530d fapad volt.
Fogyasztás: ezen lepődtem meg a legjobban a korábbi 530d 10-11 literrel járt el ez az 535d 7,5 - 8,5 között, szinte lehetetlen elérni vele 9 liter feletti fogyasztást. Ez egy közel 300 LE autótól csoda.
Menetteljesítmény: sosem fogy ki belőle az erő összehasonlítva az 530d-vel ott 210 220km/h óránál kezd elfogyni a tüdő, az 535d mint a mozdony repít ameddig bír persze a német autópályákon. Amiért ma majdnem 40éves fejjel szeretem ezt a gyorsulást ha kamiont kell előzni vagy lassabb járművet: nem kockáztat az ember vele, hogy befér-e vagy sem. Nem versenyzek vele sem közúton sem autópályán pláne mióta gyermek van, azóta még körültekintőbben vezetek de megnyugtató az az erő ha előzni kell akkor az gyorsan letudható és jöhet után a nyugodt csekkmentes tempó. Szeretek tempósan vezetni de nem őrült módra.
Ez egy autópályás könnyed utazóautó igazán méltányos fogyasztással, kombi létére jól pakolható, bár volt már úgy, hogy ketten utaztunk és a hátsó ülések is fullra voltak pakolva (ilyen amikor az asszony szokott csomagolni). Szerintem ma már nem feltűnő rengeteg van belőle és törekedtem arra is, hogy akár 525d is lehessen: kis kerekek (17-es) nincs hátul típusfelirat, nincs M pakett rajta, így szerencsére versenyezni sem akar velem senki. Egy dízel kombival? :) Pedig...
Most érett meg a váltás szele még nem tudom mi lesz az utód, sokat kacsingatok az Infiniti FX-szel de a dízel gyenge, a benzineshez kút is kellene. Audi valahogy nem. Kacsingatnék hibrid Infiniti q50, q70 esetleg Lexus GS450h felé de arrafelé nincs kombi.
Valószínűleg vagy 335d vagy 535d kombi lesz az utód ismét
Tényleg miért nincs ilyen teljesítményű japán kombi? Vagy a QX70 miért nincs hibrid hajtással?
Tudom ezek nagy gondok az átlag magyar ember számára de megdolgoztam érte és örülök, hogy élvezem az autómat, a vezetést ami a mai napig kikapcsol és erre a BMW535d tökéletes választás volt. Egy percig sem bántam az értékvesztést amely ha 2-3 évesen veszi az ember már nem annyira brutál, mint 0 km-esen.
- nem romlott el de cserélve lett: szívósor - elromlott második turbónál valami szelep vagy ilyesmi a szerelő azt mondta, h a 740d alkatrésszel cseréltek. De nem teljes turbócsere volt csak kisebb összegű javítás. - - Gyakorlatilag olajcserén egy pár lengéscsillapitót leszámítva csak a szívósor volt jelentősebb 100.000 Ft feletti összeg. Jah és kétszer beázott (kombi) egyszer már ideje volt a tisztításnak utána nem sokkal egy meggymag volt a ludas. Egyik sem az autó hibája ;)
M Power KFT, Lángi Attila fanatikus. Korábban is BMW-m volt (530d) és csak szakszervizbe (értsd Wallis Pest, Buda Duna, Budapest Motors) vittem. A Blue16 ajánlotta őket amikor megvettem az 530 utána az 535d-t, kipróbáltam nem bántam meg. Bátran lehet őket is szakszerviznek hívni sőt!Profik és őrültek de jó szakemberek. Attila első ránézésre tajparaszt bunkó az ügyfelekkel. Félig meddig meg is értem látva néhány BMW tulajt aki oda hordja a gépet. 100%-ig szakember és kitűnően ért a márkához. Számtalanszor ránézésre mondta a hibát, gyorsak és korrekt áron dolgoznak. Cserébe nincs ingyen üdítő, és flancolás de vissza sem kell vinni azzal amit ők javítottak. Nem húznak le felesleges dolgokkal de megmondják mi az amit előre cserélni kell. Így szerencsére az én autóm sosem hagyott cserben trélert nem látott, mert rendes gondozást kapott...
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | 530d | Következő autója? | 335 v 535 |