Autók » BMW » 5 (2003-2010)

5 530d

Brutális olajkályha

Csak másfél hónapja van nálam, tehát még nagyon friss az élmény, de bízom benne hogy kés?bb sem fog megváltozni a véleményem az autóról. Az el?z? autóm egy 1.6-os Opel Astra G volt, egy igazán megbízható, olcsón fenntartható autó. Sokáig vívódtam hogy milyen legyen az utóda, mert már 4 éves lett, de amikor olvastam a tesztet az 530d-r?l, és megláttam él?ben is, a kérd?jel k@a (izé... elnézést, tehát NAGYON) gyorsan kiegyenesedett :)
Az egész család nagyon szereti, nem is akarunk kiszállni bel?le. Hogy némi negatívumot is említsek, én is hiányolok valami praktikus tárolórekeszt az autóban, ahonnan nem repkednek ki az elhelyezett tárgyak gyorsításnál (nem tudom, a BMW mérnökei nem gondoltak arra hogy egy 218 lóer?s, 500 nm-es autóval az emberek majd gyorsítani fognak ???). A fogyasztása viszont nagyon függ attól hogy városban vagy autópályán használom. Autópályán még 200-as utazó sebességnél (ahol is 2800-as fordulaton pörög a motor) sem eszik többet 8 liternél, városban viszont a gyakori gyorsítás-lassítás miatt akár a már-már felháborító 11 literes zabálás is el?fordulhat :) (ha belegondolok hogy ugyanannyiba kerül az elfogyasztott üzemanyag, mint az opel esetén, az jut eszembe hogy mennyi benzint pocsékoltam el :))
Kényelem szempontjából az elöl ül?knek kánaán van, aki hátra szorul, annak viszont egy magas sof?r mögött sz?kös lehet a hely. A 2 éves kisfiam panaszkodik is hogy a gyerekülésben nem tudja kinyújtani a lábát mögöttem.
Praktikussága is minden igényemet kielégíti (felülmúlja). Néhány az extrák közül: es?érzékel?s ablaktörl?, motoros, memóriás els? ülések, ülésf?tés, hazakísér? fény, bluetooth-os beépített telefon, stb, stb...
Ja, és az i-drive valóban nagyon könnyen kezelhet?, a fedélzeti számítógép nagyon sok hasznos infót tartalmaz, sokmindenre figyelmeztet (például: alacsony a küls? h?mérséklet, kifogyott az ablakmosó folyadék).
Szervízben nem volt még, a következ? esedékes felülvizsgálat csak 26000 kilométer múlva lesz, addig csak fékbetétek fognak elkopni. Az eladó szerint (amire ugye nem ad az ember) a fenntartása nem lesz horror ha az ember nem a wallisba hordja szervízelni. Meglátjuk!
Elnézést, ha kicsit szirupos lett, tessék kipróbálni aki nem hisz nekem :)

- még semmi sem romlott el rajta (szép is lenne!)

még nem volt szervízben

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? astra 1.6 Következő autója? BMW 535d - na erre még kíváncsi lennék :)
Verdikt (8.2/10)

BMW 5 2003 (2003 - 2010)