250e Km tapasztalat
Szia!
Szeretnél egy E60-at venni és most keresgélsz, hogy minden infót begyűjts róla?
Nekem volt egy szerelmem 8 évig, egy 535 D, akit imádtam és még most is sokszor eljátszom a gondolattal, hogy veszek egy kevés kilométerest Németországból.
2008 májusában hozattam be 100.000 km-el egy full m-pakkost és csodálatos éveket töltöttünk együtt egészen 2016 nyaráig (350e km). Megfordultunk több Balaton soundon, és gyakori vendégek voltunk a Hajógyári sziget parkolójában, így utólag visszagondolva csak a szép emlékek maradtak meg és állítom, hogy az E60 a legszebb formájú 5-ös BMW.
Ezt a külsőt nem kellett emészteni, mint az F10-et vagy a G30-at, úgy tökéletes ahogy van a mai napig.
Ültem már 530- és 525 D-ben is, de bármelyik teljesítménye elegendő hazai viszonylatban.
Na jó!!! Autópályán az 535 páratlan!
A lényeg, amire kiváncsi vagy az a fenntartási költség és az húzós!!!
Ezek az autók 200e km-ig szépen muzsikálnak, 150e-nél van ugyan egy szívósor csere (3-400e Ft), de ezen kívül semmi. Az kanossza járás 200e felett kezdődik és napi használat mellett állítom, hogy havonta minimum 50e Ft-ot rálocsolhatsz ”ha szerencsés vagy”, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor heteket áll a szerelőnél.
Eltelik pár év és az autó fogságába kerülsz, állandóan azon jár az eszed, hogy már mindent kicseréltek rajta, mindent felújítottak és kár lenne eladni mert aki megveszi az nagyon jól fog vele járni.
Én évekig vajúdtam ebben a se veled se nélküled állapotban, de erőt vettem magamon és eladtam.
Az egy dolog, hogy ezekkel az autókkal 200e km felett sok a baj, de a legnagyobb probléma, hogy ennyi idősen is mocskos drága hozzá minden, úgyhogy kevés kilométerrel kell venni és 200e km alatt eladni!!!!!
- Aktív kormány, turbó, szívosor, befecskendező, stb...
Saját szerelő
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2005 |