Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 525 TDS Touring

Tengerkék csatahajó

Életem első, de biztos hogy nem az utolsó BMW-je. Nagyon megszerettem annak ellenére hogy ez a motor sztem nem elég erős egy ekkora kasztnihoz. Kényelmes autózásra mindenesetre tökéletes. Nekem olyan ez mint a nyugalom szigete.
Természetesen mindent meg lehet szokni, de ha egy kis kihagyás után újra beleülök, az maga a menyország :) Olyankor érzem hogy újra otthon vagyok.
Sajnos itthon rengeteg a kendácsolt E39, de szerencsére nekem sikerült hosszú keresgélés után egy szinte tökéletes példányt kifognom. Mindenki aki beleül elcsodálkozik a korán, legalább a felét le lehetne tagadni. A belső anyagok minősége még a mai autók között is megállja a helyét. Arról nem is beszélve hogy a külső/belső design igazi klasszikus mestermunka.
Az automata váltó egy isten. Igaz ezen még nem lehet kézzel váltani a fokozatokat (először féltem is ettől egy kicsit), de erre nincs is szükség mert egyszerűen _mindent_ kitalál magától. Döbbenet tényleg, pedig már volt tapasztalatom automatákkal korábban.
Eddig nagyon meg vagyok elégedve a megbízhatósággal, igaz az autó megkap mindent ami kell, és mindenből a legjobbat. Meg is érdemli, és ezt meg is hálálja. Sajnos belefutattom én is a vízpumpa elhalálozásába. Ez sajnos szinte szériahibának számít, rengeteg ilyenről hallottam. Mindegy. Kicseréltettem, ezzel többet már nem lesz gond. A termosztátcsere igazából szinte említést sem érdemel.
Eddig bő egy éve van nálam, a tervek szerint még kb 5 évet szánok neki. Az autó mostani állapota alapján, lehet h még tovább megtartom. Ennél nem kell jobb, nem sok mindenre cserélném el.
Egyébként tipikus utazóautó. Az autópályát nagyon szereti.

- Termosztát 7e munkadíjjal
- Vízpumpa 25e munkadíjjal
- néhány kopó alkatrész, nem volt vészes.
- 2 első izzó :) (kb 1 perc cserélni)

NT Autó,
korrektek, bár kicsit talán futószalagszerű a kiszolgálás, de 95%ban minden oké

M3 Box
szintén korrekt baráti kiszolgálás és hozzáállás

Fenntartási költség (7) Évjárat 1998
Előző autója? VTEC Prelude Következő autója? BMW 5, vagy esetleg egy E Merci. És persze csak kombi.
Verdikt (7.4/10)

BMW 5 1995