Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 525 tds

Társ mindenben - csak igy egyszerűen...

Kb 1 éve találtam rá egy budai kereskedésben, elég viharvert volt,látszott rajta hogy nem vigyáztak rá és kicsit rizikós a téma, de valamiért azonnal megfogott az olivazöld E39-s 525tds, és rövid hezitálás után becseréltem rá az akkor már 4éve használt E36-os 320-asom. Igaz, hogy a vétel után már a 3. nap nem indult be,de a helyi márkaszervizben egy AC pumpa csere után (45e munkadijjal) azóta is ketyeg lassan már 1 éve minden gond nélkül, pedig minden nap használom. Kissebb, "filléres" felujitásokat persze azonnal megcsináltattam rajta ahogy hozzám került. Annak ellenére hogy szinte csak rosszat hallottam a TDS blokkról előtte, én egyszerűn csak dicsérni tudom, a világból kimegy olyan nyomatékos egy 1.4-es átlag autó fogyasztásával, és tényleg nagyon megbízható. 10éves kora ellenére is gyönyörűen néz ki, (az E39-től eddig még nem sikerült szebb autót gyártani senkinek) autópályán simán tartja a 160-180at, 6-7 literrel, mig városban se nagyon eszik többet 8.5-9 liternél. Motorjához csak egyszer kellett hozzányulni, a középső, jeladós porlasztócsúcs megrepedt, azt cseréltük, egyébként semmi. Melegen kicsit nehezebben indul (kb 1-2 másodpercig tekerni kell), viszont télen a -20ban is pöccre indult. Komoly javítás csak 1volt eddig, a futóművét ujittattam még fel, de ezt is csak a saját megnyugtatásomra. Én tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom,ha egyszer le is cserélem, a következő gép is hasonló lesz,egy 525da.

- AC pumpa, önindító, ködlámpa, jeladós porlasztócsúcs, futómű felújítás

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Előző autója? E36 320I Következő autója? BMW525DA