Nagy betűkkel: az AUTÓ
Egy Nissan Primérából ültem át (1.6 benzin/LPG), így a teljesítménye kapásból lenyűgözött. Régebben sosem gondoltam, hogy BMW-t veszek valaha is, de egy ideje motoszkált bennem a gondolat, hogy ha már imádok vezetni, akkor miért ne egy vezetési élményről híres autót vegyek. És meglett...azóta is imádom! Nem ülnék át semmi másba, csak BMW!
Az autóról: 14 éves kora ellenére, még mindig jó kiállású. Full extra, kivéve bőr (LED elől-hátul, tempomat, cd-tár, légrugók, keréknyomás érzékelő...stb).
Rozsda csak a tipikus kombira jellemző helyen jelent meg, a hátsó csomagtérajtónál, azóta orvosolva, egy keret cserével. Ezt mindenképp javaslom megnézni vásárláskor. A futómű fenomenális. Kopó alkatrészeket rendben tartva zajmentes. A belső tér amúgy is rendkívül jól zajszigetelt, amennyi zaj kell annyi jön a motorból, aminek gyönyörű hangja van. Vezetési élmény pedig van, méghogy milyen! Kb mindegy milyen fordulatszámnál vagyunk, mindig van elég nyomaték. A tapadás eszméletlen, jó gumikkal persze. Egyedüli gyenge pontnak a manuális váltót tartom. Nekem a Japán után nem elég pontos, és nagyon hiányzik belőle a 6. sebességi fokozat. Legközelebb automatával veszem. Helykínálat mindenhol bőven elegendő. Csomagtér mérete is nekem bőven elég. (babakocsi+full nyaralós cucc kényelmesen elfér hátul)
A légrugók hátul zseniálisak, megpakolva sem érezni semmit az autó viselkedésén, de a teljesítményen sem!
LPG szett beszerelését tervezem, költségcsökkentés miatt, meg környezetvédelmi szempontból is, meg mert az előző autómban is bevált.
Használati adatok:
90-100 km/h 2100 rpm 8-8,5l/100km
130 km/h 3500 rpm 9,5l/100 km
150 km/h 4000 rpm 10 l/100 km
Átlag fogy(70% város): 10,5 l/100 km
Olajfogyasztás 10000 km-en: 2l kb
Olajcsere: kb 30.000 Ft (7l olaj), én 10.000 km után cserélem.
- Kuplung munkahenger: 20.000 Ft - Önindító: 15.000 Ft - Lengőkarok: 20.000 Ft/db - Xenon: 14.000 Ft -
Szeged, Jenei Péter
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2001 |