Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 525dA

Mondj egy jobb alternatívát!

4éve vásároltam használtan.Azóta javarészt csak hosszútávon járok az autóval.Kényelmes,mert a hosszú utakon sem fáradok el.Sportos mert a vezetési élményben utánozhatatlan.
Szép,mert bár 96-ban kezdték el gyártani a karosszéria formája időtálló.Gazdaságos,mert automata váltóval, 1800 kg-mal és 2500ccm-vel az abszolút átlagfogyasztása 7,5 l, de ha kell bőven 6 alá is lehet vinni.Számomra a megbízható fogalmát is eléri,mivel soha nem hagyott még ott sehol,és ha nyűgje van akkor jelzi.
A drága szervízeltetésről:
Egy kisebb kategóriájú kevesebb köbcentis autót olcsóbban lehet,ezen van aki vitázik?
1-2 kivételtől eltekintve csak gyári alkatrészt veszek az autóba,és tény hogy drágább mint az utángyártott vackok,de többet is bír ki.
Lehet hogy elfogultként írok,de csak is az igazat,és a saját szemléletem szerint.

- Évi átlag 40000 kilóméterrel számolva azt mondom,ha egy autóval rendszerint ilyen sokat járnak törvényszerű hogy hamarabb előjönnek a nyűgjei:
- -Az autó megvétele előtt átvizsgálás alatt kiderült hogy az egyik porlasztója cserés,de az nyílván nem rám hárult
- -Klímahűtő kilyukadt ebből az utángyártott is megtette féláron
- -Egy üzemanyag szivattyú
- -Szívósorban lévő fojtószelepek közül(6db) az egyiket beszívta a motor,és "szerencsémre csak" a turbómat kellett emiatt cserélnem
- -Állófűtés/üzemanyaggal működő kályha amióta megvettem nem működött 2 percet(35e ft lenne)
- -Viszkó kuplung csere
- -1db Motortartó bak cseréje 240.000km-nél
- Kopó alkatrészeken kívül eddig ennyi.
- A hibalistát kilóméterfutással együtt rendszerint bővítem!

Nyíregyháza Futó u 15.
Nyíregyháza Tünde u.

A1 Autó Győr
Itt lett kicserélve az üzemanyag szivattyúm,amelyet egy 1 óra alatt kicseréltek(távollétemben) és sztem korrekt áron dolgoztak.
Azonban egy nagy hibát elkövettek:Meghúzták az autóm elejét amit sajnos csak otthon vettem észre,és egy gusztustalan kompromisszumot ajánlottak fel utólag,amibe nem mentem bele!

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Előző autója? Opel Vectra 1.6 GL Következő autója? 0km-es BMW