Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 528ia M-es futóművel (gyári)

Megbizható, gyors, alázó tank!

Amikor megvettem 2004 juniusában kb.(180000km-rel) akkor költöttem rá először.Értem ezalatt jó minőségű olaj 5w-40 TXT 8liter,+ a szűrők.új féktárcsa és betét,(ATE márkájú),utólag derült ki ,hogy 25-27000km alatt megeszi.Nagyon ajánlom csak a gyárit az birja rendesen.Olajszürő ház csere volt,bontott került 35eft-ba.Biztonsági okokból kicseréltettem még vizpumpát is 13eft.Hűtő rendszer a BMw-ék nyengéje.Azóta csak olajcserém volt.Autópályán leakart nyómni egy uj 607-es 2,2hdi.190km/h-ig jött aztán nyomtam egy sport fokozatott és gáz.240-et mutatott az órám,ezt a tempot nem sok autó birja.A visszapillantoban csak távolodott!!!Ennyit erröl.A vizcsöveket ajánlom kicserélni,főleg idősebb évjáratokon.Az M-es futómű elég jol birja a pesti utakat,bár az is igaz a keresztbordákat nem szereti.Autópályán vagy sima utakon nagyon fekszi az utat.Fogyasztása meghazudtolja nehéz sulyát.Ebben a kategoriában (3.0 liter), más autokkal is összevetve a legjobb fogyasztású.Város 10-13,2 (télen dúgóban)saját mérés.Persze evett már 14.5l-öt is,de akkor 1es,2es,3as padlógáz 4 napon keresztül.Amugy a nagy átlag 11,5.Tapasztalatom szerint jobban szereti ha kicsit kihuzzák piros lámpánál 70km/h-ig városban mert nem szereti a lassú gyorsulást.Igy jobban fogyaszt.Már több külföldi útat megjártam vele és mindig haza hozott.Pedig láttam a pálya mellett új autokat,igaz mind dizel volt.PL:VW Passat tdi.Én csak röhögtem rajtuk.Azt hiszem erre mondják,"hogy az olcsóság drágít".A Steptronic a kategoria legjobb és leghibamentesebb váltója szakértők szerint.Meghálálja ha foglalkoznak vele.

- Jobb első féltengely, (kátyúk miatt), ablakemelő motor,hűtő kilúkadt,termosztát,

saját és megbizható.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1996