Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 530 DA -E 39

Kellemes meglepetés

Az autó nagyon kellemes meglepetés volt számomra.Az elmúlt években kizárólag Mercedesekkel jártam és az utóbbi években bekövetkezett minőségromlás miatt váltottam.Ami feltűnt, hogy mennyivel jobb a futómű és a kormányzás ezen az autón.Igaz az alkatrészárak magasabbak mint a csillagos márkánál, de a lényegesen kissebb alkatrészigény bőségesen kompnzálja ezt.Az autó teljesítményével maximálisan elégedett vagyok, de a fogyasztása városban lehetne alacsonyabb (országúton kíméletes tempónál 5 liter,autópályán 7,5 (130-230km/h között),városban 11-12 liter között mozog).Na igen ekkora tömeg mozgatásához már kell az energia.Sajnos az autót nem a magyar utakra tervezték és ezért könnyen leér az eleje a fekvőrendőröknél és a magasabb járdáknál.Egész nap autóban ülök átlagosan napi 200km-t vezetek városban és az ergonómiával tökéletesen elégedett vagyok.

- PDC szenzor(23.000,-),termosztát(18.000,-),fűtéscsap(29.000,-),üzemanyag pumpa(48.000,-),index kapcsoló nem ugrott vissza(28.000,-)EGR szelep termosztátházának törése(12.000,-)Cseréltem még futómű és fékalkatrészeket az autóban, de ez 200.000 km felett teljesen normális sőt ami meglepő, hogy a magyar utak ellenére még több gömbfej az eredeti.

SYNTECH Budaörs - Gyors,megbízható,baráti árakkal.

Wallis Duna - Náluk vettem az autót és a "hibátlan" autóban nem működött a tv tuner.Amikor reklamáltam az volt a válasz, hogy az autót már elhoztam és én is kicserélhettem.A régi tulajdonos később elmondta, hogy amikor leadta az autót tökéletesen működött és adott hozzá téli gumit is.(Ez sajnos ídőközben a Wallisnál eltűnt.Amikor próbáltam megjavíttatni a tunert kiderült, hogy már piszkálták.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 198000
Előző autója? E-240 Következő autója? BMW E-60 lehet,hogy csak 520D (kipróbáltam és az is elég)
Verdikt (7.3/10)

BMW 5 1995