Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 528 iA

Home sweet Home

Az igazat megvallva nem ez az első és nem is az utolsó BMW-m.
Mindenki azzal riogatott,hogy megeszi a fejemet de nem jött be mert ugyan nem finomkodom vele 11 liternél nem bírtam többet megetetni vele (áltlagról beszélek).Kényelmes,biztonságos és a felszereltsége sem elhanyagolható.
Az alkatrész árak sem rosszabbak más tipusoknál sőt.Persze a szerviz drágább de nem jelentős ezt csak az okozza hogy kétszer annyi olaj kell bele mint egy normál autóba.Sokan mondják a BMW-ről ,hogy nagyon szerviz igényes,ez igy van pesztrálni kell és kényeztetni, de meghálálja mert ha kell ütheted vághatod.
Tehát, tény foglalkozni kell vele,na de melyik autóval nem.
Az előző autóm egy Golf IV-es volt Legutobbi szervizköltsége 230e Forint volt (márkaszerviz) pedig nem is volt semmi baja csak 100000 Km volt benne és cseréltek rajta ezt-azt.
A BMW október óta van nálam tehát nem túl régóta de eddig megvagyok elégedve vele,talán az egyetlen apró hiányossága a tetőablak,azt még el tudnám viselni.A biztonságérzetről csak annyit,hogy a kedvesem mindig elálmosodik amikor utazik mellettem,szerintem ez köszönhető annak is ,hogy megnyugtató érzés egy ilyen autóban utazni.Még mindig ne feledkezzünk meg arról ,hogy egy 13 éves autóról beszélgetünk amiben már 200e fölött van a Km ,viszont még mindig nem zörög és nyikorog benne semmi és minden működik.
Szerintem a mai autók közül nagyon kevés fog ilyen idősen is az utakon szaladgálni.

- A hibalistám elég érdekes mivel nálam még nem romlott el rajta semmi,azokat a hibákat javitottam ki rajta amiket vásárláskor illetve utána fedeztem fel.
- Ezeket sorolom most fel: Elektromos redőny nem ment fel teljesen (Mehanikai probléma kb 1,5-óra alatt orvosolva.) Tolató radar nem működik (egy relét kellett cserélni ) Nem működött a távirányitó része a kulcsnak.(újra kellett tanítani 5perc ) A xenon lámpa egyike elhalványodott ( mind a két izzót egyszerre kell cserélni.(10e forint) Amikor bejöttek a hidegek nem éreztem normálisnak a fűtést,mint kiderült termosztát gond volt (3000 Huf) Jobb első alu lengőkar gömbfeje lógott (15000 Huf ) A kormányműböl szivárog az olaj ez a probléma még fennt áll mivel nem találtam jó állapotban lévő bontottat( az új ára horror)

RIA KFT
2800 Tatabánya Otthon út 37