Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 520 D

Hatalmas, kényelmes, és sexy 520 D

Sziasztok!

Másfél éve tulajdonom egy 520 D!
Első és fontos tapasztalat, aki átlag fogyasztást 5 L-nek írta a népítéletben, az kamuzik, vagy 90-el jár országúton és csak ott.
A valós fogyasztása városban, ha nem lövöd és csak 3-6 km, teszel meg naponta oda-vissza, 8.5-9 Liter.
Országúton szenzációsan takarékos 140-nél 6.3L eszik és tényleg annyi, mert többször lemértem a kútnál is. Az autómban ugyan az a motor van, mint a 320 D-ben, de a két autó minősége ég és föld. Az 5 ös jóval nagyobb, elegánsabb és a szerelőm szerint sokkal jobban kivitelezett, mint a kistestvér, pedig használt árban szinte alig van különbség.
Nagyon kényelmes, igaz én egy exclusive kiadást vettem, fantasztikus bőr belsővel. A hátsó ülésen olyan érzésem van mind ha egy 25 milliós limuzinban ülnék.
Imádjuk az autót!
Folyamatosan lehet vele 200-210 el haladni, mert nem tudod a pirosba hajtani a fordulatot. Vigyázni kell, ha meghajtod ne állítsd le azonnal, mert azt a turbó bánná. A kormány egy kicsit nehéz, az újabb modelleknél már könnyű, 2004-től kijavították. Olaj szintem 17 000 km után is a maximumon van, motorja félelmetesen jó állapotú, akár 4-500 ezret is elmehet a szerelőm szerint. Nagyon nehéz olyan 5 őst találni, ami nincs lelakva és nincs vissza tekerve min 200 000km-el. Erre akkor jöttem rá, mikor már a 10.-ik 200.000 km alatti autót néztem vásárlás céljából és óriási volt köztük a különbség, egyedül a sajátomra hittem el a 140 000 -ret, még aznap meg is vettem, miután a szerelőm jól átnézte. Némelyik 5 ösben még 100 000km sem volt 5 évesen, legalább ne ilyen gusztustalanul tekertetnék vissza!!!! A gyári hí-fi egy rakás sza..r, nehéz volt bele jó hangot tenni, a gyári fejegység és az ajtó akusztikája soha nem lesz tökéletes!
Legalább 10 szettet belepróbáltam mire elfogadható hangzásra leltem. A motorja nem kevés, aki ilyen modellt vessz, az nem várja, hogy úgy menjen, mint az 540i. Szerintem 2000 cm3 alatti diesel „nagy” autók közül ez a legjobb választás.
A passát szerintem az egyetlen alternativa kevesebbet eszik (6-7 L de csak a 90 lovas!) árban kb egy szinten vannak, de akkor senki sem mondja neked:

ÚÚÚÚÚÚÚÚ 5-ös BMW-d van? Ez a kedvenc autóm. "ÉS SOKAN MONDJÁK"

- Váltó nem mindig dobja vissza magától 5 ből 0 ba ezért hardi tárcsát cseréltem, de nem az volt a baja. (30 000Ft) Első fékbetét+tárcsa és 1 db kerék csapágy (120 000Ft) Hátsó középső féklámpa foglalattal (1000Ft)
- Nem hiba, de kapott egy polirt hűűűűűű....... nagyon szépen megcsinálta egy ismerősöm 20 000ft

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? passat 1.9 tdi 90Le Következő autója? Talán BMW Cabrio vagy egy Lexus
Verdikt (6.9/10)

BMW 5 1995