Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 2,5 DA

ezüst szépség

Az autót egy barátomtól vettem (azóta is a barátom). Korábban már vettem újonnan is kocsit, sokkal több pénzért, de többet ilyet nem csinálok! Az 5 évesen hozzám került autó ezerszer jobb volt, mint bármelyik fiatalabb Mondeóm (2004-es 115 LE-s, később egy 2004-es 143 LE-s Ghia), pedig azokat összességében szerettem. Azért lett ez, mert automatát szerettem volna, de legalább olyan erőset, mint a kézi váltós 2 l-es dízel Mondeo. Az első próbaúton semmi átütőt nem éreztem. Csak egy darab autó. Aztán elkezdtünk barátkozni. Hűha! Boldog mindennapok. Iszonyatosan erős. Nagyon kényelmes. De ez nem mond el semmit. Minden nap kényeztet. Olyan apró, titkos részletek derülnek ki, amiket úgy építettek bele, ahogy minden autóba kellene, csak itt nem volt szempont a spórolás, egyszerűsítés stb. Minden egyes darab úgy van megépítve, hogy jó legyen, és örökké tartson, még az eldugott részeken, is, sőt ott is, ahol elvileg sosem láthatnám. (Sajnos a karosszériásnál volt alkalmam belesni máskor eldugott helyekre is). Egy év után is csak ámulok-bámulok, hogy mások miért nem így építenek autót. Halkan, kellemesen morgó 6 henger, kicsit lomha automata váltó, kicsit nehéz kormány. Magyar menü, magyarul beszélő, pontos navigáció, hasznos apró kiegészítők, pocsék gyári HIFI (nem túl nagy beruházással most már szépen szól, és MP3-at is tud). Összességében nagyon jó!

- Porlasztócsúcs, már a második (de jó hogy hat van!) az új 80 a bontott 35 e.

Helyi szerelő

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Mondeo 2 TDCI Következő autója? BMW E61, majd egyszer, ez most nagyon jó
Verdikt (7.5/10)

BMW 5 1995