Erő és tekintély, nem érdemtelenül
Mikor beül az ember és elkezdi vezetni... az mennyei. A kényelmi berendezések, fedélzeti komp. nagyon otthonossá teszik a vezetést, továbbá a nagy kasztni ellenére egy pisszenés sincs még a kanyarokkal teli úton sem - így szól a HI-FI igazán tökéletesen, de nem ez a legfontosabb: nagyon jó visszajelzést ad az autó, szinte összenő az ember és a gép.
Egyszer egy kanyarba érkeztem be, a szemből jövő sofőr elaludt a volánnál, ha nem ezzel az autóval vagyok csúnya baleset lett volna - így még egy karcolás sem volt (aktív kormány, aktív sportfutómű, abs, stb.). Megéri olyan autót venni, amiben élmény a vezetés és amiből ki is száll az ember. Továbbá fontosnak tartom még megjegyezni, hogy az autóhoz vásárolható BMW termékek tényleg megérik az árukat (pl. a gyerekülés úgy passzol és olyan masszív, hogy tényleg biztonságban van benne a gyerek.)
- A ventillátor ellenállás tönkrement. A tünetek: a motor leállítás után a ventillátor fel-fel pörög. Érdemes azonnal cseréltetni, ellenkező esetben leszívja az akksit. (Vettem két akksit, mikor rájöttem, hogy valami nincs rendben és felhívtam a szervízt - ők láttatlanból mondták, hogy ez tipikus az e39-eknél.).
- Tolatáskor a bal oldali tükör nem billen le. Ez nem nagyon hiányzik, tehát meg sem javíttattam még.
BMW Bavaria (Óbudán a Bécsi út elején). Megfelelő kiszolgálás, hozzáértő szakemberek. Ellenben nem olcsók.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Peugeot 206 | Következő autója? | BMW |