A suzuki még mindig elmehet a......-ba:)
Sok százezer km-t megjárt e34 525tds-t cseréltem erre a vasra. Sokan óvtak az 530d-től, sok rossz hírt hallottam róla ami igaz vagy nem, de maradtam az 525d-nél. A kényelem, komfort, méret, az hogy ebben az autóban ott az anyag, nem kong az ajtaja, 200e km felett sem zörög benne semmi apróság az már megszokott volt. A motorja persze jobban megy mint a tds, de olykor túl sok önbizalmat is ad, könnyen kiaknázható a 163Le és még kívánna bele az ember:)
180tól még úgy húz mint a tds 130tól. Ebben a beltérben is rengeteg az apró figyelmesség, tároló rekeszek, puha igényes anyagok.
Érdemes minél nagyobb extrásat venni, használtam annyiba kerül mint egy fapados (ami term. nem szó szerint fapados egy ilyen autó esetében)
Ennek a xenonos lámpájával végre lehet látni, az e34-el sokszor vakon autózott az ember. Légrugó, eső- fényérzékelő..TV,navi,memós ülés...rengeteg az extra. Érdemes minél kevésbé korábban sérültet venni, rengeteg műanyag/borítás/patent...van a motortérben/első lökhárítóban ami úgy van igazán egyben ahogy hajdanán összerakták.
Ismét nem bántam meg egy diesel BMW-t.
Fogyasztása 8.5-9liter átlagban. Hosszabb távon elmegy 7.2literből is kevés várossal, de fele-fele arányban már megeszi a 9et.
- Egyenlőre csak egy utólagos indításgátló krepált be.
Még mindig Vasvári Tamás
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |