A megbízható útitárs II
Az előző autóm egy 1991-es 525i volt amivel igen meg voltam elégedve.
Itt az ítéletem róla: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=25561
2005 májiusában vettem meg a hőn áhított "új" BMW-t egy 2002-es 525d kombit 99 ezer kilométerrel egy nürnbergi BMW kereskedőtől, 1 év garanciával. Na a garancia mindjárt jól is jött mivel már a hazafelé vezető úton minden fékezéskor vibrált a kormány. Se baj irány a szervíz! Mivel a fékhiba elág komoly soronkívül kaptam időpontot!!! Mint kiderült a nürnbergi kereskedő az eladás előtt cserléte le az elülső féktárcsákat/betéteket és sajnos a féktárcsa gyári hibás volt. Semmi perc alatt kicserélték és megdöbbenésemre aznap délután kihozták nekem az autót a város másik végébe és kezembe nyomták a kulcsot! Azóta már 30.000 km-t mentem vele és mondhatom hogy nagyon bevált nekem az autó. Nagyon jól megy, nagyon kényelmes és igen csendes - már ahhoz képest, hogy dízel. Az átlag fogyasztás 7 liter/100 km amit igen jónak tartok.
- gyári hibás elülső féktárcsák - garanciába cserélve
- Nagyszervíz k.b. 120.000 Km után:
- bal hátsó ABS érzékelő csere, hátsó féktárcsa-fékbetét csere, olaj, fékolaj, szűrők cseréje,abalaktörlő lapát, hátsó gumibak??, bal első fényszóró égő csere és teljes átvizsgálás - 1000 Euró.
- Egy kis firssites:
- 138.000 futott km utan a motor ures jaratban berazta az egesz kasznit. 6 darab befecskendezo?(Einspritzduesen) cserelve . Azota ismet szepen jar. Ar k.b. 2500 Euro volt. Ez azert fajt ;-)
- Cserebe kesobb csont nelkul vitte a muszakit as a zold kartyaval sem volt baj.
- Ujabb frissítés 160000 Km
- Az autó teljesen jók működik semmi gond sincs vele. A második kulcsban kimerült az aksi vagy valami ilyesmi, mert az indításgátlót nem kapcsolja ki minden esetben. Szerintem ez kulcs csere lesz....
BMW Spaet , Erding , Németország
Figyelmesek, gyorsak es jol vegzik a dolguk.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | 525i | Következő autója? | új BMW 525d kombi |