A lelkét felfedő barom
Nem olyan régen van nálam hogy jól ismerjem. Els? benyomás: egy lelketlen barom. Mindent bír, 180-ról úgy tol, mint egy 1.4-es autó hatvanról. Ehhez képest roppant gazdaságos a fogyasztása. A rekordom 6,3 - kb 140 km-es úton, de ez veszélyes volt, mert 80 alatt olyan mintha állnál- elaludhatsz benne. Autópályatempó mellett (nálam 150-160) 8,5. Két hosszabb utat nyomtam vele, egy belga túra és egy rövid út Párizsba. Eddig az autó hibátlan. Lassacskán kezdünk összen?ni. Egy hatalmas el?nye van: pesten használom, a minap kölcsönvettem a párom Fiestáját és ekkor éreztem a különbséget: egy csomó barom dudált rám, beel?zött, stb. Pedig ugyanúgy szabályosan mentem mint a BMW-vel. Alacsony kulturájú társadalomban a kocsi mérete számít?? Ez már egy más téma. Ár/érték arányban szerintem jó vétel. Mégegy ami fontos: kell? biztonságot vásárolsz a családodnak.
Ez egy szuper autó.
Egy hiba mégis van: emlékszem amikor régen telente édesapám ladájába beraktuk a cementeszsákot. No ugyanezt teszem mostanság viacolorral. Egyszer?en hóban sz.r vele elindulni, már ha sikerül! És kipörgésgátlóval még rosszabb!
Kiegészítés /2006.aug.11/
Néha menet közben eltűnik az óra kijelzés. Következő indításnál OK.
Kiegészítés /2006.dec.30/
Minden szuper, élvezem! És a 3 hónapos kisfiam is élvezi! Olyan jókat alszik a hátsó ülésen :))
- Termosztát+klima szij - 33000 /a wallistól 1 km-re adta meg magát a kis huncut, így hagytam magam lehúzni egy cseppet vontatgatás helyett.
- Kiegészítés /2005.dec.28/
- vezet? oldali övfeszít?-, csomagtér zár-, laposszíj+fesz. görg? csere, százezres szerviz, hátsó fékbetét+kézifék pofa. Ha utóbbit nem használgatod minden nap (pár méteres gurulás kézifékkel) berohad és két év múlva cserélheted!, ja és nem fog fogni!)
- Kiegészítés /2006.aug.11/
- Most jó a gépen minden, utóbbi 15000 km csak városban gurult bele. így olajat hamarabb kell cserélni. Km. állása: 114000, az eredeti! nyári gumik lassan cserések.
- Kiegészítés /2006.dec.30/
- Továbbra is minden ok, utóbbi 10000 km csak város.
Autószerel? barátom nyolcvanezres szervizt 70 eFt-b?l megcsináltuk, csupa min?ségi cuccal, ugyanez a márkaszervizben 150+alkatrész. No comment
Százezres szerviz, kb 100 eFt volt
Kiegészítés /2006.aug.11/
Olajcsere Castrol rs 25000, mann szűrő 2000
Kiegészítés /2006.dec.30/
120 ezres szerviz: benzinszűrő, gyertyák, lég- és pollenszűrő
öszesen kb 40 ezer Ft, ja időközben kiégett a xeninizzó, 22 volt a 2 db. Nem kerül sokba ez a kocsi, nem értem miért nem ilyennel/ehhez hasonlóval járnak az emberek!!??
Wallis Duna - Valójában nincs velük bajom, de nem szép dolog hülyére venni hozzá nem ért? embereket.
Kiegészítés /2005.dec.28/
Van amit otthon nem lehet. A Bécsi úti szervíz elg jó tapasztalat mostanság. Korrekt kiszolgálás, ám a munkadíjak igen magasak... 8-ast kapnak. Az átlag így javul 7-re
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Renault Fuego | Következő autója? | X3 vagy E60 kombi |