Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 528i

A fekete 528-as rövid tündöklése

Életem egyik legjobb autója és döntése volt,de sajnos nem tudtam sokáig birtokolni,de ki van már nézve az utód(530i vagy 535i).
Egy cordobai gitano-tól vettem,rendkívül alacsony áron(aminek meg volt az oka)és nagyon szép állapotban.Csak a lámpákat kellett polírozni.Szép fényezés,tökéletes bőrbelső,ezenkívül minden működött rajta.Pixelhiba mentes műszerfal,jéghideg klíma,tökéletes Business hifi.Számlákkal,friss olaj-szűrő cserével,vezérlés cserével,új gumikkal.
A motor fenomenális,szerintem ez legyen egy alap benzines az E39-hez,ha valaki venne egyet.Az 520 harmatos,még a Golfommal sem tudta felvenni a versenyt(nem a faluban a kocsma elöl kikanyarodó,mellette 80km/ó-val elhaladó előzésről beszélek,mint sokan mások)a dízel felejtős szintén.Érezni benne az erőt,persze ha tudod használni a Doppel-Vanos-váltó kombót.Az egyik autópályás utam során néhány km-en keresztül voltam egy Cayman seggében,néha 230km/ó-val,majd az egyik pihenőnél megkérdezte a tulaj,hogy ez egy 540-es,hogy így tartottam vele a tempót.
Kényelem zseniális(elől)komfort ülés/fűtéssel,elektromos állítással.Váltó egy álom,kormányzás,futómű pontos,de a DSC-t nem mertem kikapcsolni.A fék érdekes volt,mert nem bólintott az autó,hanem a Citroen CX-hez hasonlóan az útba nyomta az autót.
Ezenkívül volt elektromos tető és telefon is és a szerszámkészlet sem hiányzott a csomagtér fedélből.Fogyasztása teljesen meglepő volt.Város 14l,pálya nyugis napon 7l ideges napon 10.5.A hangot mindenki ismeri,főleg 2800-5000 tartományban.
Rendkívül megbízható,a szervízkönyve alapján is és az átvizsgálás során sem találtak semmit.Mindenkinek ajánlom és inkább ezt,mint a Bangle féle 5er,ami jó apámnak volt(535d)ami a 14milliós árán felül még 7 millióba került neki 4éven keresztül és örült,hogy megszabadult tőle.
Sajnos csak néhány hónapig használtam,mert egy parkolás során belémrongyolt egy kamion.
Karcolás nélkül szálltam ki,az autót össze kellett kanalazni.
Szóval biztonság is 10-es.
Viszont már tervbe van egy másik a Volvo mellé,mert egy igazán szerethető gépjármű.

- Semmi.Nem volt ideje.

-----------