Autók » BMW » 5 (1995-2003)

5 525DA Touring

A családi hajó

Beleszerettem megvettem, nem figyeltem semmire nem halgattam senkire. Drága mulatság is lett belőle. Amióta rendbe rakták azóta nincs vele bajom. Megy ahogy kell, kényelmes amennyire kell. Szeretem.

Update 2013.12.10:
2012-ben volt egy rejtélyes motor kopogásos hiba amit sehogy sem tudtunk megtalálni és ajánlás útján kerültem egy BMW specialistához aki belenyúlt a motor térbe majd cserélt egy kábelt 20000-ért és azóta jó. El kell keserítenem mindenkit csak kopó/fogyó alkatrészeket kellett cserélnem az elmúlt 4 év és ~70000Km alatt, bár én 10-15 ezrenként cserélem az olajat szűrőket miegymást - mint ahogy a korábbi autóimnál is. Továbbra is minden igényemet kiszolgálja és már a feleségem is imádja. Így 2013-ban kicsit elszaladt már felette az idő, kicsit belegyengült az átlag autók közé, de még így is megnyugtató amit tud. a tervek szerint még marad vagy 3-4 évet addig remélem ugyan ennyi törődéssel megelégszik.

Mivel most már nem megyek olyan sok kilométert vele kb 10-15 ezret évente így összköltségét tekintve egy benzinessel jobban járnék de nyilván a következő is dízel lesz mert szeretem a nyomaték hegyeket :-)

Fogyasztását tekintve 6,3 volt a best of és 13 körül a legrosszabb. A telefonomra töltött alkalmazással most minden költséget írok (aki nem akar sírni ne tegye) és az elmúlt egy év átlag fogyasztása 8,8l túlnyomórészt a nagy faluban történő közlekedéssel.

- Porlasztó csúcs valóban drága - Légtömeg mérő - Volt egy rejtélyes hiba lekopogott a motor sokáig nem találtuk kábelcsere orvosolta - Kopó fogyó alkatrészek (futómű elemek / olajok / szűrők)

Ajánlott BMW "expert"

E39 Klubtárs