Szépséges német limuzin
2010 novemberi vásárlású, 1993-as 520i 24 V Vanos.
Sokáig kerestem hogy egy jó kiállású vasat találjak. Ami nincs szétbarmolva de nem is megfizethetetlen.
Budapestről az út hazafelé eseménytelen volt. Ez már a 3. BMW-m ( előtte E30 318i és E28 535iA volt ). Szépen ment viszonylag hangtalanul, csak a sport dob morgott néha.
A korábbi tulajdonos igazi fanatikus volt, szinte minden rossz alkatrészét lecserélte ( futómű-első, hátsó, lufter kuplung, benzin pumpa, generátor, kormánymű, eredeti BMW fékek, új belső kárpitozás, M5 bőrkormány, stb, stb, stb ... )
Nálam megkapta a szokásos olajcserét a szűrőkkel együtt, gyertya cserével.
Télen folyamatosan szivatott, hol indult hol nem. Akksi csere orvosolta a problémát.
Kapott új szélvédőt is, még az eredeti volt benne. Ezen már kilátok rendesen :).
A menettulajdonságai igen jók, főleg most hogy kapott egy német chip tuningot. Már 2000-res fordulattól megindul ( eddig ez 3000 volt ) és lelekesen elforog akár 7000-ig is. Ezt persze nem forszírozom túlzottan mert nem tesz jót ennek az öreg motornak. Azért kipróbáltam és 1-es fokozatban 60, 2-esben 105 és 3.ban 145 a vége :)
Úttartása jó bár a lengéscsillapítók lassan cserére szorulnak ( még jó az egyenesfutása de már néha bele kell korrigálni )
A váltó is picit csúszik már de még szépen vált.
Most vásároltam hozzá 5 db eredeti BMW E34 felnit. Kezd az állapota és a kinézete igazán tetszeni.
Most vettem egy Remus sport dobot hozzá ami nem lesz hangtalan viszont halkabb és szebb lesz mint a mostani DTM vég :)
Szeretném még sokáig megtartani .
Ez örök szerelem.
- Eddig még nem romlott el rajta semmi. - A következőket cseréltem rajta : - - Olajcsere, szűrőkkel - 30k - Katalizátor - 20k - Gyertyacsere - 15k - Szélvédő - 30k - Akksi - 30k - Felnik - 35k - -
Őry szervíz - Veszprém
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1993 |