Hálás PARIPA ! ! !
Először is üdvözlök mindenkit !
Ha valaki még csak gondolkozik azon hogy ilyen autót vegyen ,először is mérlegelje azt,hogy valóban szöksége van-e egy ekkora motorral rendelkező autóra,mert a biztosítás díja már önmagáért beszél.Hidegen a legtöbbjük jól indul a legjellemzőbb probléma akkor jelentkezik amikor már a motor üzemmeleg .Ilyenkor azok a modellek amelyeknek kopott az adagolója,nehezebben építik ki a nyomást és így csak hosszabb önindítózás után hajlandóak elindulni.Ezt azért jó tudni mert egy bontott adagoló ára is úgy 70-90ezer forintig mozog ami még lehet zsákba macska is egy fölújítás hidrofej cserével együtt pedig kb.:130 ezer ft én ezt választottam. Ha időben nem cseréljük ki a kopott elemet a hosszas önindítózás tönkreteheti az akkut,meg az önindítót is .Én így jártam sajnos,ekkor tanultam meg,hogy nem szabad halogatni a szervizeket,mert ha valami nem jól szuperál az láncreakciót indíthat el és mélyebben zsebbe kell majd a végén nyúlni ha ismét jó autót akarunk tudni magunk alatt!!!
Az alufelni végtelen jól tud kinézni alatta,nekem egy Z4-es felnieit sikerült aláraknom csak ekkor az okozta a problémát hogy a peres gumik nem csillapírják úgy az úthibákat mint a gyárilag megadott 195/65 R15 vagy 205/65 R15 és itt a hangsúly a 65-ön van ami a megfelelő keréknyomással szükséges ahhoz hogy kényelmesen futassunk és ne kelljen minden úthiba és vasúti átjáró után görgőztetni a felniket.
Összességében egy nagyon jó úttartású,begbízható,stabil,kényelmes,üzemanyagtakarékos,cirkálónak ismertem meg ezt a modellt ,amivel ha kell lehet sietni is tartósan 160-200 között,anélül hogy megéreznénk vele minden egyes kis széllökést vagy légörvényt egy-egy előzés közben ami csökkentené a biztonságérzetünket .
Ha megkapja a kellő odafigyelést és nem csak munkaeszközként bánunk vele igazi társ lesz a mindennapokban! :)
- adagoló,kéttömegű lendkerék,lendéscsillapítók,önindító,akkumulátor
Saját magam szervizeltem,nem hagytam volna hogy kontárok veszélyeztessék a biztonságos célbaérésemet!
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | golf kombi ´97 | Következő autója? | 725 TSD |