Elnök úr
Az 5ös széria E34 esének utolsó darabjai közül van az autó. 1995 decemberi, és fekete. Minden faceliften átesett. BMW, mit kell erről az autóról beszélni. Német, egyben van, luxus úgy ahogy van az egész. Fa belső komfortos halk (egy bizonyos fordulatig). A legtöbb embert a fogyasztása ijeszt el. Tévhit hogy az autó megeszi a hajunkat. Tény, hogy nem árt normálisan (rendeltetésszerűen) használni, hisz ha az ember lába nehéz, akkor 10 fölött eszik. Viszont amit kap a tulaj cserébe az nem semmi. 151 lóerő megteszi amit várunk tőle. a 2000res soros hathengeres választás annak optimális aki figyelembe veszi az autó tartósságát, és a fogyasztást is. Ugye lehet belőle kapni 540 i-t is... Fogyasztásra visszatérve. Győrből indulva direkt szabályosan közlekedve, figyelve a fogyasztást át a Bakonyon a Somogyon fel a Mecsekbe evett 7,3 l-t. Ellenpélda: Szatmárnémeti-Győr Porgártól autópályán esős időben 180-200 Km/h végig (mindenféle nyikkanás nélkül) 17 liter. De ez már tényleg magas sebességhez tartozik.
A motor: alsó fordulattartományban hajlamos gondolkozni egy picit, de feljebb behozza a lemaradást. Hat henger 24 szeleppel ellátva 3000res fordulatig az utastérben szinte nem is hallatszik, felette kellemes BMW hang. Nem sportautó szerintem. Semmiképp nem hasonlítanám össze a hármas szériával. Pont jó átmenet a sportos 320i és a luxus 730i között.
A legnagyobb negatívuma, hogy az ember nagyon beleszerethet. Lelke van. Megérez mindent amit a sofőr gondol. Eladni nehéz, bár éppen ezen státuszban vagyok...
Miért vedd meg: szép forma,megjelenés, jó motor, megbízható, biztonságos, kényelmes, jól felszerelt, könnyen szervizelik, nem tartogat meglepetéseket, rengeteg előny
Miért ne vedd meg: aki 7 liter alatti fogyasztást akar, és mellé luxust, az vegyen egy lovaskocsit és vigye magával a család hifijét. Tehát a fogyasztás relatív mivoltja, egyes alkatrészek új ára (van jó bontási háttér) rendőrök kiszemeltje. 10 autóból amit megállítanak biztosan, abban benne voltam mindig. NA egy rendőr nem bírta ki hogy ne kérdezze meg mit tud... de soha semmi miatt nem bántottak érte.
Folyton vezetni akarja majd más... :)
Összefoglalva ültem már pár autóban, de a korát szerintem megelőzte, és rendkívüli élmény. Igazi álombeteljesülés.
Ui: a nevét a barátnőm találóan adta : ELNÖK ÚR
- Típusbetegség: motorháztető teleszkóp. rádió folyadékkristályok, radiátor, lambda szonda (ha jó a lambda a fogyasztás normális, nagyon fontos!) Ablaktörlő, vezető oldali ablak szerkezete. Utóbbiakat otthon egyszerű javítani. Többihez ajánlott a szerelő.
Farkas Zsolt Győrszentiván. Nagyon jól dolgozik, becsületes és figyelmes a vevőivel. Csak ajánlani tudom
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | 190 E 2.0 | Következő autója? | BMW e36 |