E34 540i a Bajor ördög " Made in hell"
Bmw E34 540i /Hartge tuningos/ 310Lóerő V8-as fenevad!6-sebességes kéziváltóval!A vezetés igazi élménye.
Az autóban chiptuning van,és egy 70-es kipufogórendszer van alatta!
Már volt pár autóm megjegyzem az 5L-es Mustang-tól,az A8-as Audi-tól,a kompresszoros Thunderbird sc,V6-os 3000cm3 Renault Lagúna és pár Bmw-ís megfordult a kezem alat itt szóra érdemes az E30 M3 típust is ütöttem egy 6 évig!Azt gondoltam már autó számomra nem okoz meglepetést.
Tévedtem!
Az 540i mikor hozzám került kicsit szkeptikus voltam mert volt E34 525i-m de egyáltalán nem ájultam el tőle se a motortól se a futóműtől!
Elmondom ezek az autók sehol nincsenek nyomába nem érnek az 540i nek ezt álitom,elkeserítem az E30M3 kedvelőit az M3 nyomába nem ér az 540i-nek!
Hát mikor az E34 540i be beültem egy teljesen más világ fogadott az egész autó teljesen más mint a többi széria E34-es!erősitet a futómű,elöl hátul hűtöttek a féktárcsák,igényes a belseje a faberakástól kezdve patentul precízen van összerakva még így 19-éves az autóban egy kis zaj sincs benne,minden működik elektromosan is,a kényelemről a bőr üllések gondoskodnak fűthetők,a klíma is jeget fúj télen pedig olyan a fűtés ami dicséretes, a futómű remekre hangolt kanyarokba ahol más fékez ott én gázzal megyek,a 6-os váltó precíz rövid úton jár mint a vaj,a motor első osztályú minden tartományban iszonyatosan húz!
A motor egy V8-as bitang erős 310Lóerős ami egy 6-az az HATSEBESSÉGES kéziváltóval van megörjítva gyárilag! így az autózás élménye kimondhatatlan!
Az 540i mikor megindul atomot megy semmi nagyképűséggel 5-másodperc körül futja a százas sprintet!A bivalyerős V8-as motor egy remekmű a Bajoroktól a 4000cm3-es motortnak odalépsz beleszakadsz az ülésbe és a motortérben elszabadul a pokol és csak lángolnak az aszfalton a hátsó gumik!
Elmondom többet járok az autóval keresztbe mint egyenesen,a gázra oda kell figyelni nagyon,az esős vizes úton aztán elszabadul a pokol mintha havon menne az autó egy sima 3-as fokozatba kapcsolásnál is keresztbe vágja magát az úton! A tél az felejtős vele!
Megkóstolt nemrégiben egy Audi S8-as egy szolid verseny keretében
az E34 540i úgy leverte az Audit az ember aki vezette még szerintem ma se tudja mi történt,megmondom én is meglepődtem milyet megy a Bömös!
Az autóval egyszerűen nem lehet lassan közlekedni "menni és menni" akar falni az utat,égetni a gumit!Komolyan mondom egy frenetikus élmény a vezetni,és nagyon kényelmes is teszem hozzá!Tudom sokan jönnek biztos leeszi a hajamat!Hát tévedés lehet a 6-os váltónak köszönhető de nem kamuzok én tankolom 100Km en 11.7-12Liter a fogyasztása vegyesbe Város/autóútat jelent.
Eddig akit vittem az autóval mindenkit levert a víz,a tenyér izzadás az alap,de volt olyan is aki elfehéredett rosszul lett és rókabál lett a vége.Innen el tudjátok képzelni milyet megy!De ezt igy leírni nem lehet érezni kell!
Úgy szalad bele az autó a 200-220-ba észre se veszed ha nem figyelsz!
Hát nálam az autó egy éve van lassan de egy rossz szót nem tudok rá mondani!
Megbízható és ha elforditod a kulcsot az megy télen nyáron!
Megjegyzem a 450Ft-os benzinár mellett én se használom minden nap sajnos de ha megyek vele az egy élmény!
Nem mondok nagy szavakat de nem gondoltam hogy egy 19-éves autó ilyet tud
és nem is áll szándékomban megválni tőle azt sajnálom hogy nem előbb került hozzám sok más típust kihagytam volna!
Ha a visszapillantóba nézel és hallod a V8-síró hangját vigyázz jövök!Forever 540i Bmw!
Sziasztok
- fékbetét,hátsó féktárcsa