525I
én írtam az 524TDcímű ítéletet is de most írok egyet a jelenlegi 525i-mről!Az autót idán januárban vettem 700ezerért,amúgy az ára 1,1-1,5 milláig terjed ált.!Elmentem megnézni!Fekete 95ös jó árban,szép külsővel,sehol rozsda,törés,karcolás stb.,motor járása is jó volt,mentem vele egy próbakört rájöttem a hibákra de megvettem!Egy katona gyereké volt aki jóformán alig költött rá megis látszott,annyit költött rá hogy volt rajt egy olyan kipufogórendszer ami 2 csövő volt de olyan hangja volt,hogy meglehetett süketülni,valamint levolt fóliázva a 2 hátsó ajtó,meg mentségére azért rendesen cserélt benne olajat.200ezer km volt benne,és rengeteg hiba,de a kasztni legalább rendbe volt.Mikor megvettem az első dolgom az volt hogy lepolíroztam,ettől szebb is lett.Aztán kezdődött a felújítás vettem új:Ac pumpa,ékszíj,szervószivattyú,hengerfejek,hengerfejtömítés,kézifékkötél,lambda-szonda,vezérműszíj,izzógyertya,szívószelep,gumitartó bak+szilentek,valamint történt egy olajcsere a biztonság kedvéért egy olaj és egy légszűrő cserével együtt,aztán a fék cuccok cseréje(fékbetét,féktárcsa,fékpofa,fékmunkahenger)bár a fékje nem volt olyan rossz,aztán jött a futómű feljavítás,kapott új(lengéscsillapítót,lengőkart,kerékcsapágy készletet,laprugót,toronycsapágyat,féltengelyt,féltengely gumiharangot,aztán a kuplung szett(tárcsa,kinyomócsapágy) cseréje jött mert az autó kuplungja hol kinnt fogott hol bennt.Ja és elcseréltem a kipuf rendszert egy másikra amin 4 cső van a 2 oldalt 2-2 ez 32lovat rádobott.Ez a sok új alkatrész 477ezer Ft-omba került,bár sok dolgot olcsón szereztem volt kollégám autóboltjából.Az elektronika meg a váltó az rendben is volt meg rendben is van!
Az autó motorja Vanos(váltózó szelepvezérlés),2.5ös Injektoros 192lovas 245Nm-el,de az enyémre az új kipufrendszer aminek már jó hangja van nem süketül meg az ember 32lovat rádobott szal 224 lovat tud az autó!Nagyon jól gyorsul ,végsebessége nálam 240-250km/h körül van!Fogyasztása a méretéhez mérten kevés 9-11 literig terjed,durvulva 14 a max,többet nem tudtam kihozni belőle.Sztem egy ekkora benzines autótól ez semmi főleg ekkora teljesítménnyel.Sok kisebb benzines autó is megeszik a városban 10et amiben 1.2es,1.4es moci van ebben meg 2.5 azt csak 11 körül!
Extrákból is akad bőven:4x el.ablak,szervó,ford.számmérő,kp-i zár távirányítóval+riasztóval,bőrülés,könyöklő elöl-hátul,roló,abs,légzsákok,klíma stb.
Belül a műszerek pontosak,az anyagok minősége jó,nem rezeg,nem zörög a műszerfal.Tetszik a műszerfalban hogy az üzemanyag szintmérő be van rendesen skálázva:0-20-40-60-80 számmal a köztük lévő vonalak meg egyértelműek nem olyan mint egy átlag autó amiben 1/2 a fél tank 1 vagy 1/1 a telitank sokban meg semmi számozás,így ebben a Bmw-ben legalább tudom mennyi van benne, ilyen volt még pl,e30,e32,e36,e39ben is de az opel astra se rossz abban a skálázás 0-25-50 L meg 2 vonal ami a 12,5 lityót jelzi így tudjuk hogy 12,5 vagy pl 37,5 lityó van benne itt is legalább tudjuk mennyi van benne ez nekem nagyon tetszik,valamint a fordulatszámmérőnál van egy manuális pillanatnyi fogyasztásmérő szintén beskálázva,0-10-20-30 köztök vannak vonalak azok 2Litereket jelentek pl így tudom ha pl 12-őt kajál!Ezt azért írtam le mert sztem ez nagyon jó dolog legalább is nekem tetszik!
-Az autó üzemanyag tartálya 80 Literes ami hatalmas sőt az M5é 90 liter volt bár ez az e39 525tdsembe csak 70literes de végülis az se kicsi!CSomagtere 460 Liter ami nagyon jól pakolható,és tágas.Beltere az autónak nagyon kényelmes a könyöklőknek és a bőrülésnek köszönhetően még úgyis hogy ez a bőrülésgarnitúra ami benne van egy kiült,kopott cucc,meg a kényelem az autó nagyságának is köszönhető!
Külseje a polírozás óta nagyon szép,üzleteltem rá egy szárnyat,volt néhány felesleges autórádióm meg autógumim amit elcseréltem erre a zsírúj szárnyra meg kaptam értük új lámpaburákat is.Vettem az autóba egy jó hangcuccot,600wattos mélyláda,1000wattos erősítő plusz 320 wattot tudnak a magas-mály stb hangszórók,de rmsben 600-700 max 750et tud a rendszer,egy jó fasza rádiót vettem hozzá,igaz használt volt de mindent kijelez(ki az előadó,hányadik szám,hányadik album ha több van esetleg a cd-n,milyen a szám minősége, a szám melyik albumon van avgyis cím stb stb.)szal nagyon jó!a zene 100ezerbe került.
Terveim között szerepel hogy Angel-eye xenonos lámpa legyen benne,új bőrülések,új gumik legyenek!Alufelniket már szereztem hozzá rendes gyári Bmw-st nagyon olcsón ismerőstől!EGyéb hozzáfűzni valóm az hogy rengeteget költöttem rá de ha megveszek egyet 1,1 milla körül és ugyanennyit költök rá akkor is ezzel jártam jobban mert ez így olcsóbb volt de most jó is minden.Fékjei kitűnőek 210ről pillanatok alatt megáll,futóműve,úttartása nagyon jó,szinte tapad az útra,imádom a hátsókerék hajtás adta örömöket is!Amióta megvan nem mentem vele sokat mert másfál hónapig javítgattam,ugye az embernek munka melett nincs sok ideje meg csak 2 hónapja van meg ezért csak 1200km-t mentem vele!Szómiszó most nagyon megvagyok vele elégedve én mindenkinek ajánlom persze nem egy szart kell kifogni ami miatt a sok nem hozzáértő ember szarozza a Bmw-t ha az elromlik!Az alkatrész árak nem vészesek és az alkatrészek is hamar beszerezhetők!
- hát ha nem cserélem rajta ki azt a sok cuccot és nem költök rá ennyit akkor sztem széthullik egy idő után!
én csináltam mindent
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1995 |
Teljesítmény | (10) | Km vásárláskor | 200000 |
Előző autója? | sok autóm volt | Következő autója? | ezt nem adom el de a mellette meglevő e39emet majd másik Bmw-re cserélem le |
Verdikt | (8.7/10) |